Säsong för kål

Kål i säsong!

Just nu är det högsäsong för alla sorters kål; grönkål, brysselkål, blomkål, svartkål och rödkål för att nämna några. Det finns mängder av smakrika kålsorter att upptäcka som är fulla av nyttigheter. Och de är dessutom enkla att tillaga. Vår frysta hackade grönkål går minst lika bra att tillaga i mikron som i kastrull. Om du vill tillaga grönkålen i mikron behöver du bara lägga grönkålsbitarna i en skål som du täcker över. Värm på hög effekt i ca 5–6 minuter. Tänk på att röra om efter halva tiden och smaka av med salt och peppar. Önskar du att tillaga i kastrull värmer du grönkålsbitarna på medelstark värme med lite olja. Låt grönkålen sjuda i några minuter. Sedan är det klart! Snabbt och enkelt med fryst hackad grönkål. Vår delikata och milda brysselkål är minst lika enkel att tillaga, i såväl kastrullen som mikron. Och det bästa – brysselkålen är klar på bara några minuter!

Kål i olika slag är perfekt som tillbehör till såväl fisk som kyckling men funkar minst lika bra i matiga sallader. Eller varför inte göra smoothies på kål. Har du grönkål kvar från julen? Släng i det i mixern tillsammans med avokado och ingefära. Vips så har du en supergod, grön smoothie. Det kommer att bli hur bra som helst, vi lovar! Testa själv så får du se!

Sugen på att laga fler rätter med grönkål? Vi har samlat våra bästa tips och recept för att du ska lyckas med just grönkål! Om du istället föredrar brysselkål har vi såklart några riktigt smarriga recept att tipsa om. Vad sägs om härlig rostad brysselkål med en knäckig yta? Eller kanske honungsglaserad brysselkål? Serveras gärna tillsammans med bresaola som är fylld med färskost smaksatt med persilja. Det perfekta tilltugget till drinken!

Våga laga mer kål i vinter!