Pizza med ärtcrème

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Färdigköpt pizzadeg
Ärtcrème:
2 
msk
 
olivolja
grön tabasco, några droppar
Salt
Topping:
100-150 
g
 
sparris
ca 200 
g
 
körsbärstomater
100-150 
g
 
parmesanost
svartpeppar
färsk basilika

Förberedelser

  1. Mixa tinade ärter och olivolja till en krämig sås. Smaksätt med salt och grön tabasco. Sätt ugnen på 275°C. Fördela ärtcrèmen över pizzabotten.
  2. Tina och dela sparrisen på längden. Dela tomaterna på mitten.
  3. Lägg sparris och tomater på pizzan. Riv hälften av parmesanosten och strö över. Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Hyvla över resten av parmesanosten. 
  4. Låt svalna något och garnera med hyvlad parmesan, ett par basilikablad och några varv med pepparkvarnen. 

Findus tipsar!

Pizzan går bra att toppa med ett par skivor prosciutto om du vill efter att den är färdigbakad.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
  • Enkelt och gott!
    Jag köpte pizzabotten på surdeg och detta var verkligen lättlagat och vardagslyxigt. Skönt med grönt.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Bättre än vanlig pizza!!
    Denna pizza var såå god!! Alla här hemma blev överraskade - dock hade vissa väldigt låga förväntningar innan haha. Men oj så god den var! Tipsar om den till alla som vill höra!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
263
18
14
10
4