Vildfångad Torsk - Lättlagat & Supergott

Torsk är en av svenskarnas absoluta favoritfiskar och är inte bara god, den är även lättlagad och en naturlig källa till nyttigheter som omega-3 och protein. Torskens milda smak gör den till en tacksam fisk i allt från från klassiska rätter som fiskgratäng och fiskgryta, till nya spännande smakupplevelser som fisktacos eller pulled torsk i briochebröd. Här finner du härliga recept med torsk som bäddar för succé!

Vad är torsk?

Torsk (Gadus morhua) är en omtyckt fisk som förekommer i Nordatlanten och i Norra Ishavet. Den finns även i svenska vatten och förekommer från Skagerrak till Bottenhavet. Vår torsk är vildfångad i Nordostatlanten (Barents hav, Norska havet, Spetsbergen eller Björnön). Observera att det alltid är informationen på förpackningen som gäller. 

Torskens vita kött är spänstigt och har en mild smak vilket passar de flesta smaklökar och kan kombineras på många olika sätt. Den goda smaken och att torsken är så lättlagad har gjort den till en av de mest populära matfiskarna på svenska tallrikar.

Men torskens popularitet har gjort att den fiskats kraftigt, vilket gjort att beståndet av torsk i en del områden. Därför är det av stor vikt att välja torsk som är MSC-certifierad. På så vis garanterar du att torsken du köper är hållbart fiskad då MSC-certifieringen visar att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. All MSC-certifierad sjömat går att spåra hela vägen tillbaka till det hållbara MSC-certifierade fisket.