Sommarmat till vardags och fest

Att grilla är för många en av höjdpunkterna med sommaren, men det måste inte endast innebära kött & korv. Glöm inte bort fisken och alla härliga grönsaker!

Grilla grönt och skönt

 

Midsommarafton kickstartar sommarsäsongen riktigt ordentligt. Det är få saker som är så förknippade med sommaren som att samla nära och kära kring grillen och känna de härliga dofterna sprida sig i den ljumma sommarkvällen. Att grilla behöver dock inte alltid innebära köttbitar och grillkorv. Glöm inte bort fisken! Exempelvis en grillad saftig laxfilé i folie med smakrika tillbehör som en god sallad, eller varför inte på ett grillspett. Det blir en riktig succé. Att äta mer vegetariskt har blivit allt mer populärt och det finns en mängd olika variationer av härliga smaker och goda rätter att laga även här. Varför inte också satsa på att lägga vegetariska godbitar och härliga grönsaker på grillen i sommar. 

 


Grillspett med fisk

Äntligen grillsäsong igen! Borsta gallret, fyll på lagret av kol och briketter så är du rustad för grillfest. Maten kan du plocka från frysen. Tinad och redo på 30 minuter, lika fort som det tar att få igång grillen. Med Findus djupfrysta fisk och grönsaker kan du dessutom överraska dina gäster med nya fräscha grillrecept, istället för det gamla vanliga.

Grillspett med grönsaker

Att grilla grönsaker är ingen konst. Bara ta ett grillspett och fyll det med grönsaksbullar, krispig broccoli och paprika. Majs, morötter och tomater är andra grillfavoriter. Klart på nolltid och det bästa med vegetariska grillspett är att du inte behöver vara orolig för att det ska vara rått på insidan. All vegetarisk mat är färdig att äta, oavsett hur länge du grillat den.

 

Grillad fiskelycka

Fiskfiléer har en härlig förmåga att snabbt fånga upp grillningens rökta smak. För att lyckas med den grillade fisken och få den att bli saftig och rökig kan du använda några av våra enkla knep. Till exempel kan kan du rada upp skivad citron på grillgallret och lägga filéerna ovanpå. Eller varför inte linda in fisken i zucchini för att göra ett snyggt och gott matpaket som håller ihop fisken under grillningen?

Marinera mera

För att få fram en riktig smakexplosion, marinera laxen innan du lägger den på grillen. Låt laxen ligga kylt i marinaden i minst en halvtimme. Varva grönsaker på spett med bitar av marinerad och saftig lax och grilla lätt några minuter på varje sida. När det vankas grillat har du oändliga möjligheter att variera tillbehören med Findus djupfrysta grönsaker. Inspireras av grilltillbehör som het majsröra, eller örtsås med spenat och ingefära. Gott, fräscht, lätt och uppskattat!

Midsommarmat

Midsommarafton kickstartar sommarsäsongen riktigt ordentligt. Denna traditionella högtid med blomsterkransar i håret och massor av god mat tillsammans med familj och vänner, fyller oss med härlig sommarkänsla. Just maten är ett mycket viktigt inslag vid midsommarfirandet och det finns självklart massor av klassiker på det dukade bordet. Färsk potatissallad, gubbröra, ägghalvor, sill och jordgubbar är bara några av dessa.

 

Midsommargrillning

 

Och som för många bjuder traditionen även på grillning på kvällen. Till maten finns en mängd grönsaker och sallader som förhöjer upplevelsen. Gör det enkelt och servera grillade grönsaker, perfekta tillbehör till både midsommarlunchen eller middagen. För de som orkar, varför inte avsluta sommarens högtid med en härlig dessert, en midsommartårta med jordgubbar, eller varför inte en ärtcheesecake. Och för er som vill göra det lite enklare, bulla upp Svenska Kanelbullar som bara behövs tinas och kan sedan ätas direkt från påsen. Smarrigt enkelt! 


Inspiration till sommarens grillkvällar

 

Låt denna sommar bli en riktig grillsäsong. Findus bjuder dig på massor av härlig inspiration inför alla härliga grillkvällar, både till vardag och fest!