Ugnsrostade rotfrukter med fröbakad fiskfilé och citronsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Ugnsrostade rotfrukter: 
2 
st
 
polkabetor
2 
st
 
rödlök
2 
msk
 
rapsolja eller olivolja
några kvistar timjan 
flingsalt 
Citronsås: 
2 
dl
 
crème fraiche
1 
st
 
citron
 
saft och zest
1 
tsk
 
honung
 
flytande

Förberedelser

  1. Skölj polkabetorna och skär dem i små klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och lägg på timjan.

  2. Lägg även rotfruktsstripsen på samma plåt.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och strö över flingsalt.

  5. Vispa crème fraîche och tillsätt därefter citronsaft, citronzest samt honung. Smaka av med salt.

  6. Tillaga de fröbakade fiskfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  7. Lägg upp rotfrukterna på tallrikarna och lägg därefter på fisken. Servera med en klick sås på varje tallrik.

Findus tipsar!

Glöm inte att pressa lite extra citron över fisken!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion (400g)

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
410
23
26
21
5