Ugnsrostade rotfrukter med fröbakad fiskfilé och citronsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Ugnsrostade rotfrukter med fröbakad fiskfilé och citronsås

Fröbakad fisk med härliga rotfrukter

En rätt som gör det enkelt att äta mer fisk. En krispigt fröbakad fisk med mjuka, ugnsrostade rotfrukter. Addera en frisk citronsås för härlig fräschör. Smaklig måltid!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 förpackningar 
Ugnsrostade rotfrukter: 
2 
st 
polkabetor
2 
st 
rödlök
2 
msk 
rapsolja eller olivolja
några kvistar timjan 
flingsalt 
Citronsås: 
2 
dl 
crème fraiche
1 
st 
citron
 saft och zest
1 
tsk 
honung
 flytande

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skölj polkabetorna och skär dem i små klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och lägg på timjan.

  3. Lägg även rotfruktsstripsen på samma plåt.

  4. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och strö över flingsalt.

  5. Vispa crème fraîche och tillsätt därefter citronsaft, citronzest samt honung. Smaka av med salt.

  6. Tillaga de fröbakade fiskfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  7. Lägg upp rotfrukterna på tallrikarna och lägg därefter på fisken. Servera med en klick sås på varje tallrik.

Findus tipsar!

Glöm inte att pressa lite extra citron över fisken!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
410
23
26
21
5