Grillad kycklingfilé med Quinoamix

Kyckling med Quinoa
20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Grillad kycklingfilé med mangoaioli, strimlad chili och färsk koriander

En härlig sommarrätt som passar veckans alla dagar. Green Cuisine Quinoamix gör det enkelt att få en välbalanserad middag utan extra jobb. En klimatsmart middag för sommarens grillkvällar.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

    Grillad kycklingfilé:

    1. Blanda honung med riven ingefära och finhackad vitlök.
    2. Grilla den marinerade kycklingen, ca åtta minuter på varje sida.
    3. Ringla den smaksatta honungen över kycklingfiléerna. Salta och peppra efter smak.

    Mangoaoili:

    1. Lägg äggulan i en skål och vispa försiktigt ner matolja. Börja med en svag stråle och öka lite efterhand som aiolin tjocknar.
    2. Blanda ner mangopurén i aiolin och smaka av med lite citronsaft. Salta och peppra efter smak.
    3. Lägg den tinade mangon i en skål och mixa med hjälp av en handmixer till en slät puré.

    Veggie Sides:

    1. Stek upp Quinoamix enligt anvisningar på förpackningen. Krydda efter smak.

    2. Servera grillad kycklingfilé med Quinoamix och mangoaioli. Toppa med strimlad chili och färsk koriander.

    Dricks!

    • Toppa middagen med torrostade jordnötter.

    Ingredienser

    Ingredienslista

    4 
    st
     
    kycklingfiléer
    3 
    msk
     
    honung
    1 
    st
     
    vitlöksklyfta
    1 
    msk
     
    färsk riven ingefära
    Salt och peppar
    Mangoaioli: 
    1 
    st
     
    äggula
    1,5 
    dl
     
    matolja
    1[Edit text here] 
    dl
     
    fryst mango
    1/2 
    citron
    Salt och peppar
    1 
    förpackning
     
    1 
    tsk
     
    strimlad chili
    1 
    dl
     
    färsk koriander

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält