Ingredienser
550
g
Salladskyckling
1
påse torkad Mouloukhiah á 250g alt bladspenat
1
gul lök
1
tsk
Kanel
1
tsk
Kardemumma
1 1/2
st
Lagerblad
1 1/2
msk
olja
1 1/2
st
vitlöksklyftor
5
dl
Kycklingbuljong
Förberedelser
- Rensa Mouloukhiahbladen från stjälkar och pinnar. Blötlägg sedan bladen 5 minuter i ljummet vatten. (Väljer du att göra rätten med spenat istället för Mouloukhiahblad tinar du spenaten).
- Krama ur bladen. Blötlägg sedan bladen ytterligare 5 minuter i nytt vatten.
- Krama ur bladen så hårt du kan.
- Värm olja i en stekgryta.
- Fräs Mouloukhiahbladen/spenaten under ständig omrörning tills bladen börjar mörkna och en örtig doft kommer från dem (5-10 minuter).
- Tillsätt därefter 1 liter buljong under omrörning. När det kokat upp, sänk värmen till medelvärme. Koka 15 minuter utan lock. Tillsätt mer buljong om det behövs. Konsistensen ska bli ”såsig”.
- Blanda hackad koriander med två pressade vitlöksklyftor och lägg i grytan.
- Lägg sedan kycklingbitarna i grytan och rör om.
- Koka upp grytan, sänk sedan till låg värme. Låt grytan puttra i 5 minuter eller tills den har lagom konsistens.
- Serveras med basmatiris och citronklyftor.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!