Gräddstuvad oxpytt

Gräddstuvad oxpytt

förpackningsomslag gräddstuvad oxpytt
Findus lyxiga gräddstuvade oxpytt är gjord på 100% nötkött, tärnad potatis och hackad gul lök. Pytten är tillagad i en smakrik gräddsås för en krämig smakupplevelse. Pyttipanna är en favorit hos många. En klassisk produkt som passar lika bra till middag på vardagarna som lunch på helgerna. Med en gräddstuvad pyttipanna får du en fylligare och djupare smak där du egentligen inte behöver några andra tillbehör. Den funkar alldeles utmärkt som den är. För lite variation kan du servera den med rödbetor, stekt ägg och lite timjan. Eller varför inte blanda i riven parmesanost och finhackad persilja för att utveckla rätten ännu mer. Smakar också bra att servera med en god tomatsallad. Tillagas enkelt i stekpanna i 8-10 min. Findus pytt finns i butikernas frysdiskar.

Tillaga så här

MIKRO (750 W)
1 portion, ca 350 g. Värm fryst pytt på hög effekt i 5-6 min/port. Rör om efter halva tiden.
STEKPANNA
Stek fryst pytt i lite olja eller smör 8-10 min. Rör om då och då.
Om du använder teflonstekpanna behöver du inget extra matfett.



Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.


Ingredienser

Potatis, vatten, lök, nötkött (nötkött, stärkelse, salt, nötköttsbuljong), grädde 5 %, rapsolja, stärkelse, salt, grönsakspulver (morot, palsternacka, lök), persilja, karamelliserat socker, kryddor (bl a gurkmeja, libsticka), druvsocker och kryddextrakt. I pytten ingår 9 % nötkött.



Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.



Ursprung

Nötkött: uppfött och slaktat i Brasilien.


Näringsvärde per 100g

energi 587 kJ / 140 kcal
fett 8 g
varav mättat fett 1,9 g
kolhydrat 13 g
varav sockerarter 1,1 g
protein 3,3 g
salt 0,72 g
fiber 1,7 g
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
  • Supergod
    Denna pytt, stekt ägg och rödbetor, bland det goaste man kan äta.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Var är oxen!
    Det är kanske inte helt rätt att kalla den för oxpytt, ett lämpligare namn vore nog potatispytt. Det endast ett fåtal köttbitar i denna pytt. Smakmässigt var det inget fel. Hälsningar Peter Jacobsson ☹️