Så tillagar du frysta ärter

Så tillagar du frysta ärter

Att koka frysta ärter

Det enklaste sättet att tillaga frysta ärter är genom att koka dem. Snabbt och lätt har du fixat ett bra grönsaksalternativ som passar till vilken måltid som helst.

  1. Koka upp rikligt med vatten (1 liter till 300 g ärter).
  2. Häll i ärterna, ta grytan från plattan.
  3. Låt stå i 2 min och häll sedan av vattnet.

Tänk på att inte koka ärterna för länge för då kan de förlora sina näringsämnen.

Tillaga ärter i mikrovågsugn

Tillagning i mikrovågsugn är smidigt om du har bråttom och dessutom vill minska på disken. 

1. Lägg de djupfrysta ärterna i en skål (ej metall) och tillsätt 2 msk vatten. 
2. Täck över skålen. 
3. Vid 700 W värm i 5 min, vid 850 W värm i 4 min. 

Att ånga frysta ärter

Ångning är ett av de mest populära sätten att tillaga frysta ärter. Genom att ånga grönsakerna hjälper du till att bibehålla näringsvärdet i ärterna. Liksom de andra båda tillagningsmetoderna, är det här ett snabbt och enkelt sätt att tillaga dina ärter på bara några minuter.

Följ dessa enkla steg:

1. Vid användning av en ånginsats, häll i vatten upp till ånginsatsen, koka upp vattnet. 
2. Häll ärterna i insatsen och låt ångas i 4-5 min. 
3. Rör om efter halva tiden.