Gräddkokt grönkål med ugnsbakad pumpa och stekt svamp

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Ugnsbakad pumpa:
1 
st
 
butternutpumpa
1 
st
 
vitlöksklyfta
4 
msk
 
rapsolja
1/2 kruka 
färsk timjan, hackad
Salt och peppar
Gräddkokt grönkål:
1 
st
 
gul lök, hackad
1 
msk
 
rapsolja
1,5 
dl
 
vispgrädde, ev. majsstärkelse till redning
Salt och peppar
Stekt svamp:
300 
g
 
blandad svamp
1 
st
 
schalottenlök
2 
msk
 
rapsolja
2 
msk
 
smör
Salt och peppar
Pumpafrön och färsk timjan till garnering

Förberedelser

Ugnsbakad pumpa:

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller på 180 grader utan varmluft.

  2. Skala butternutpumpan och ta bort alla kärnor.
  3. Tärna pumpan i lagom stora bitar och lägg på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form.
  4. Ringla rapsoljan över butternutpumpan och blanda runt med händerna så att alla pumpabitar är täckta av olja och riven vitlök.

  5. Skala och riv vitlöken med ett zestjärn över den tärnade pumpan.

  6. Toppa pumpan med salt, peppar, timjan och sätt in plåten i mitten av ugnen i 20 minuter.

  7. Dra av bladen från timjankvistarna och lägg dem i en kopp.

Gräddkokt grönkål:

  1. Ta fram den frysta grönkålen och låt den tina upp på en tallrik.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme på spisen.
  3. I den varma stekpannan tillsätter du lite olja och lägger i den hackade löken och låter det steka i ett par minuter.
  4. Rör runt i stekpannan och låt gräddstuvningen koka upp innan du smakar av med salt och peppar.
  5. När löken har mjuknat lägger du i den tinade grönkålen och vispgrädden.
  6. Skala och finhacka den gula löken.

Stekt svamp

  1. Ansa svampen och dela den på mitten till två halvor.
  2. Finhacka schalottenlöken.
  3. Häll i lite olja så snart stekpannan har blivit varm och tillsätt den delade svampen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt den finhackade schalottenlöken och en klick smör och låter det steka i ca 3 minuter.
  6. Låt svampen steka tills den får fin färg runt om och dra sedan ner värmen till hälften.
  7. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme på spisen.

Servering:

  1. Häll upp pumpan från ugnsplåten till ett serveringsfat eller servera direkt på en tallrik. Tillsätt lite gräddkokt grönkål och en slev med vitlöksstekt svamp. Ställ fram salt och peppar på bordet ifall dina gäster tycker att det behövs lite extra kryddor. Servera rätten och invänta beröm från dina matgäster.


    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!