Ingredienser
Förberedelser
- Ta fram brysselkålen ur frysen och låt den tina upp i sin förpackning.
- När brysselkålen har tinat, häll över dem i en sil över diskhon så att överflödigt vatten rinner av.
Tillagning:
När stekpannan är varm lägger du i smöret och rör runt med en träslev.
Häll över brysselkålen när smöret har slutat att bubbla. Låt kålen stekas i ett par minuter.
Hetta upp en stekpanna till medelhög värme på spisen.
Tillsätt sedan honungen, pressa i citronjuice och slunga runt brysselkålen i stekpannan så att den får en gyllene färg runt om.
Dra ner värmen till låg på stekpannan och smaka av med lite salt och peppar.
Servering:
Häll upp den stekta brysselkålen med honung och citron på ett fat och ställ fram det på julbuffén.
Findus tipsar!
Ifall du inte har honung hemma i skafferiet kan du byta ut det mot socker, samma gäller citronsaften som kan kompenseras med en annan syra som lime eller vinäger. Väljer du att använda socker behöver du dra ner värmen något i stekpannan då det lättare kan brännas vid.
Vill du att brysselkålen ska få ännu mer syra kan du med fördel riva över lite citronzest. Kan du inte få nog av brysselkål bör du även testa vårt andra recept på rostad brysselkål.