Bulla upp med kanelbullar

Fikastunder med nybakade bullar


Att baka är roligt, men det tar tid. Det ska jäsas och knådas och jäsas igen, innan det är dags för gräddning. Med goda bullar från frysdisken kommer njutningen enkelt och direkt. Bullarna kan tinas på bara några minuter för en snabb fika eller en enkel fika, men alltid för en god fika. Skulle det mot förmodan bli bullar över är de lika goda i dagarna tre, om de förvaras i kylen. Våra frysta bullar är perfekta att ta med på utflykten, i picknick-korgen eller i strandväskan. Bullpåsen kyler ned saften till barnen och tinar av sig själv innan det är dags för kaffe och bulle. Men bäst av allt är att det smakar alltid som nybakat.

Så här pimpar du din kanelbulle

Många föredrar kanelbullen som den är men om du är lite djärv och vill prova att göra den ännu lite godare så har vi satt ihop några tips på hur du kan pimpa din bulle så den blir både snygg och god!

Här har vi samlat tips på toppings.

Findus kanelbullar bäst i test.

Sveriges godaste bulle!

Bland våra produkter håller vi kanelbullen närmast vårt bagerihjärta – och det är vi inte ensamma om. Våra kanelbullar med Från Sverige-märkning är Sveriges mest köpta djupfrysta kanelbulle och har älskats av flera generationer. Varje timme bakar vi 23 000 bullar, som rykande färska åker direkt från ugnarna och in i frysen, vilket gör att de behåller den färska, nybakade smaken och känslan.

Bullarna är bakade på svenska ingredienser du själv har hemma i skafferiet, vilket ger en saftig, god kanelbulle med en genuin känsla av hembakat. Både kanel- och kardemummabullarna är dessutom bakade på rapsolja och är helt veganska, vilket gör att fler har möjlighet att ta del av vårt goda fikabröd. Precis som det ska vara.

Vi blir lika stolta varje gång våra bullar får den uppmärksamhet den förtjänar. Bland annat av Expressens Mitt kök och Ica Kuriren.

Findus goda kanelbullar - nybakat på bara minuter

Visste du det här om kanelbullen?

  • Kanelbullen kommer från Sverige och uppfanns i början av 1900-talet. Vid den här tiden blev Sverige självförsörjande på både vetemjöl och socker. Söta vetebröd, som tidigare varit en lyxvara, började nu bakas i de svenska hemmen.

  • På 1950-talet slog kanelbullen igenom på riktigt. Att kanelbullen blev allt vanligare i de svenska hemmen vid denna tid tros bero på att svenskarna blev allt rikare, samtidigt som det under denna tid fanns en generation husmödrar som hade tid att baka.

  • Kanelbullens dag infaller den 4 oktober. Kanelbullens dag infördes år 1999 av Hembakningsrådet och firas årligen i både Sverige och Finland.

  • Varje år säljs ungefär 8 miljoner bullar på Kanelbullens dag. Många bakar även bullar själva hemma i sina kök. Tänk hur många bullar det blir sammanlagt! Bulla upp inför Kanelbullens dag du också. Med frysta bullar blir det enkelt att bjuda familj, vänner och kollegor på goda kanelbullar dagen till ära.