Bulla upp med kanelbullar

Spontanfika med nybakat

Att baka är roligt, men det tar tid. Det ska jäsas och knådas och jäsas igen, innan det är dags för gräddning. Med bagerivaror från frysdisken kommer njutningen enkelt och direkt. Bullarna kan tinas på bara några minuter i ugnen eller micron eller i en timme i rumstemperatur. Skulle det mot förmodan bli bullar över är de lika goda i tre dagar till, om de förvaras i kylen.

En humörhöjare i alla lägen

Våra frysta bullar är perfekta att ta med på utflykten, i picknick-korgen eller i strandväskan. Bullpåsen kyler ned saften till barnen och tinar av sig själv innan det är dags att fika. Men framför allt – smakar som nybakat.

Så här pimpar du din kanelbulle

Många föredrar kanelbullen som den är men om du är lite djärv och vill prova att göra den ännu lite godare så har vi satt ihop några tips på hur du kan pimpa din bulle så den blir både snygg och god!

Här har vi samlat tips på toppings.

Bäst i kanelbulletest

Findus är Bäst-i-test i Mitt Köks Kanelbulletest!

Inför kanelbullens dag blev våra bullar utsedda till Bäst i test av Expressens Mitt kök. Så stolta vi blev!

Här kan du läsa om testet.

Findus goda kanelbullar - nybakat på bara minuter

Visste du det här om kanelbullen?

  • Kanelbullen kommer från Sverige och uppfanns i början av 1900-talet. Vid den här tiden blev Sverige självförsörjande på både vetemjöl och socker. Söta vetebröd, som tidigare varit en lyxvara, började nu bakas i de svenska hemmen.

  • På 1950-talet slog kanelbullen igenom på riktigt. Att kanelbullen blev allt vanligare i de svenska hemmen vid denna tid tros bero på att svenskarna blev allt rikare, samtidigt som det under denna tid fanns en generation husmödrar som hade tid att baka.

  • Kanelbullens dag infaller den 4 oktober. Kanelbullens dag infördes år 1999 av Hembakningsrådet och firas årligen i både Sverige och Finland.

  • Varje år säljs ungefär 8 miljoner bullar på Kanelbullens dag. Många bakar även bullar själva hemma i sina kök. Tänk hur många bullar det blir sammanlagt! Bulla upp inför Kanelbullens dag du också. Med frysta bullar blir det enkelt att bjuda familj, vänner och kollegor på goda kanelbullar dagen till ära.