Söt & god majs för stora & små

Majs är fantastiskt gott och ett lättfixat populärt tillbehör. Extra enkelt är det med fryst majs! Grilla eller koka majskolvar, bjud på stuvad majs till maten eller baka ett ljuvligt majsbröd. I all sin enkelhet är en kokt majskolv med bara lite smör, salt och nymalen svartpeppar alltid ljuvligt gott. Här har vi dukat upp med våra bästa tips och godaste majsrecept, välkommen in!

Vad är majs?

Majs är ett sädeskorn som började odlas av ursprungsbefolkningar i södra Mexiko för cirka 10 000 år sedan. Idag är majs, näst efter vete och ris, det viktigaste och mest använda kornet i världen. I många sydamerikanska länder utgör majsen basföda där majsen bland annat blir bröd och nachos. Den ingår även i till exempel grytor och röror.

I Sverige är vi kanske mest bekanta med majskorn i tacos eller grillade majskolvar. Andra favoriter är majssoppa, majsbröd, majskakor och så klart det populära snackset popcorn som görs genom att värma torkade majskorn i het olja och vänta på att kornen börjar poppa.