Ingredienser
600
g
skalad rå potatis
300
g
tinad
1
st
gul lök
2
st
ägg
1 1/2
dl
mjöl
1 1/2
tsk
Salt
vitpeppar från kvarn
smör till stekning
Tomater:
400
g
körsbärstomater på kvist
3
st
vitlöksklyftor med skal
2
msk
olivolja
havssalt, svartpeppar och en nypa socker
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200 grader
Raggmunk
Blanda en smet av ägget och mjölet- Riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet
- Grovhacka tinad broccoli
- Blanda ner den med löken och riven potatis i äggsmeten
- Salta och peppra.
Tomater
Lägg tomaterna på en liten plåt, ringla över olivoljan, salta och peppra och strö över en nypa socker- Krossa vitlöksklyftorna med handen eller knivblad. Lägg dem med tomaterna
- Sätt in alltsammans i ugnen och rosta tomaterna i cirka 10 -12 minuter. Under tiden stek raggmunkarna krispiga i smör, servera med de rostade varma tomaterna och en liten grönsallad
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
450
14
14
63
8