Förberedelser
- Tillaga broccolin enligt förpackningen.
- Sätt ugnen på 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i stora bitar. Blanda med olivoljan och lägg i en ugnssäker form och rosta tills potatisen fått färg, ca 20 minuter.
- Blanda potatis, kikärter och spenat i en skål och garnera med pinjenötter, melonkärnor och färska kryddor.
- Blanda alla ingredienser och mixa eller vispa till en krämig dressing.
Dricks!
För att få en matigare sallad, blanda ner valfria bönor så som sojabönor och kikärtor.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Sallad:
500
g
broccoli
500
g
sötpotatis, tärnad och rostad
2
msk
olivolja
150
g
färsk spenat
150
g
kikärter
30
g
pinjenötter
Vitlöksdressing:
1
st
vitlöksklyfta, pressad
1/2
st
lime, rivet skal
2
msk
rödvinsvinäger
3
msk
olivolja
1/2
rökt paprikapulver
Salt och peppar