Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Sallad:
500 
g
 
förpackningsomslag navarra broccoli
500 
g
 
sötpotatis, tärnad och rostad
2 
msk
 
olivolja
150 
g
 
färsk spenat
150 
g
 
kikärter
30 
g
 
pinjenötter
Vitlöksdressing:
1 
st
 
vitlöksklyfta, pressad
1/2 
st
 
lime, rivet skal
2 
msk
 
rödvinsvinäger
3 
msk
 
olivolja
1/2  
rökt paprikapulver
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga broccolin enligt förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i stora bitar. Blanda med olivoljan och lägg i en ugnssäker form och rosta tills potatisen fått färg, ca 20 minuter.
  3. Blanda potatis, kikärter och spenat i en skål och garnera med pinjenötter, melonkärnor och färska kryddor.
  4. Blanda alla ingredienser och mixa eller vispa till en krämig dressing.

Findus tipsar!

För att få en matigare sallad, blanda ner valfria bönor så som sojabönor och kikärtor.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
366
19
10
35
9