Ingredienser
Sallad:
500
g
sötpotatis, tärnad och rostad
2
msk
olivolja
150
g
färsk spenat
150
g
kikärter
30
g
pinjenötter
Vitlöksdressing:
1
st
vitlöksklyfta, pressad
1/2
st
lime, rivet skal
2
msk
rödvinsvinäger
3
msk
olivolja
1/2
rökt paprikapulver
Salt och peppar
Förberedelser
- Tillaga broccolin enligt förpackningen.
- Sätt ugnen på 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i stora bitar. Blanda med olivoljan och lägg i en ugnssäker form och rosta tills potatisen fått färg, ca 20 minuter.
- Blanda potatis, kikärter och spenat i en skål och garnera med pinjenötter, melonkärnor och färska kryddor.
- Blanda alla ingredienser och mixa eller vispa till en krämig dressing.
Findus tipsar!
För att få en matigare sallad, blanda ner valfria bönor så som sojabönor och kikärtor.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
366
19
10
35
9