Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Broccolisallad med pinjenötter och sötpotatis
20 min
förberedelsetid
5 min
tillagningstid
4
Serveringar

Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Sallad ska inte bara vara nyttigt, den här är dessutom riktigt god och en fröjd för ögat att se på. Toppa med rostade melonkärnor för ett par ordentliga prickar över i:et!

 Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Tillaga broccolin enligt förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i stora bitar. Blanda med olivoljan och lägg i en ugnssäker form och rosta tills potatisen fått färg, ca 20 minuter.
  3. Blanda potatis, kikärter och spenat i en skål och garnera med pinjenötter, melonkärnor och färska kryddor.
  4. Blanda alla ingredienser och mixa eller vispa till en krämig dressing.

Dricks!

  • För att få en matigare sallad, blanda ner valfria bönor så som sojabönor och kikärtor.

Ingredienser

Ingredienslista

Sallad:
500 
g
 
broccoli
500 
g
 
sötpotatis, tärnad och rostad
2 
msk
 
olivolja
150 
g
 
färsk spenat
150 
g
 
kikärter
30 
g
 
pinjenötter
Vitlöksdressing:
1 
st
 
vitlöksklyfta, pressad
1/2 
st
 
lime, rivet skal
2 
msk
 
rödvinsvinäger
3 
msk
 
olivolja
1/2  
rökt paprikapulver
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält