Kikärtsgryta med ris

Kikärtsgryta
10 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Kikärtsgryta med gröna kikärter, purjolök och zucchini serverat med långkornigt ris 

En krämig vegetarisk gryta med proteinrika gröna kikärter som bas. En gryta som gör gott för både dig och klimatet.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär squash i bitar och fräs upp i en stekpanna.
  3. Skär purjolök grovt och fräs i en gryta. Pressa ner vitlök.
  4. Häll i spiskummin, chili och kokosmjölk. Riv ner zest från lime och pressa ner citronsaft.
  5. Blanda ner gröna kikärter och låt grytan koka upp. 
  6. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenat precis innan servering. Servera kikärtsgrytan tillsammans med ris. Smaklig spis!

Dricks!

  • Addera valfria grönsakerna som ligger i kylskåpet och servera med en bit bröd.

Ingredienser

Ingredienslista

160 
g
 
långkornigt ris 
350 
g
 
gröna kikärter
100 
g
  
purjolök
300 
g
 
zucchini
1 
st
 
vitlöksklyfta
1 
tsk
 
spiskummin
0,5 
tsk
  
hackad chili
1 
st
 
lime
400 
ml
 
kokosmjölk
65 
g
 
färsk spenat
Salt och peppar 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält