Förberedelser
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda purjolök med paprikapulver och muskotnöt.
- Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa vitorna till ett fast skum.
- Lägg gulorna i bunken med lök och spenat och blanda i kesella/kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.
- Smöra en ugnsform och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar.
- Sätt i ugnen ca 12 minuter.
Dricks!
Gör istället omeletten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 min och sätt in i ugnen 250°C de sista 10 minuterna.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
60
g
Finskuren purjolök
1
Paprikapulver
1
krm
Muskotnöt mald
400
g
Bladspenat
3-4 (beroende på storlek)
st
ägg
240
g
Kesella
150
g
Cheddarost
1
tsk
Salt
ca 1
krm
Cayennepeppar