Toskanska "tortelli" med broccoli, ricotta och valnötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Toskanska "tortelli" med broccoli, ricotta och valnötter

Ett fantastiskt gott pastarecept där du antingen väljer att använda färska pastaplattor eller egen pasta för dig som har egen pastamaskin och vill lägga ner lite tid och har tålamod att göra riktigt hemlagad tortelli. Oavsett pastasort blir du rikligt belönad med den bästa smaksättningen i form av broccoli, parmesan, ricotta och valnötter. Toskanska tortelli passar utmärkt som förrätt eller varför inte servera den som en lite lyxigare lunch. Uteslut eller byt ut valnötterna om du är allergisk.

 

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text


Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

250 
g 
Ricottaost
250 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
1,5 
dl 
Hackade valnötter
5 
msk 
Riven färsk parmesan
Salt och svartpeppar
1-2 
paket 
Pastaplattor
Till Servering:
100 
g 
smör
1 
knippe färsk salvia

Förberedelser

Fyllningen:


  1. Hacka broccolin fint.

  2. Blanda ricottan, hackade valnötter och osten, salta och peppra. Uteslut eller byt ut valnötterna om du är allergisk!

  3. Blanda ner broccolin i ostblandningen och rör om.

  4. Lägg ut ett långt ark på en mjölad bänk. Skär fyrkanter av pastaplattorna på ca 5 x 5 cm.

  5. Klicka ut 1 matsked av fyllningen på varje ark och pensla kanterna med vatten så fäster degen lättare kant mot kant.

  6. Vik över varje hörn av degen uppåt mot mitten och tryck till kanterna. Knytena ska få en liten pyramidformad topp.

    Det är viktigt att paketet försluts ordentligt!

  7. Gör cirka fem tortelli per portion.

Tortelli:

  1. Koka sedan tortellin i saltat vatten ca 3-4 minuter.

Brynt salviasmör:

  1. Smält och bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med salviabladen.
  2. Skeda smöret över den nykokta tortellin.

  3. Dra några drag med svartpepparn och riv över lite parmesan och dina toskanska tortelli är färdiga att servera!

    Findus tipsar!

    Vill du göra egen pastadeg kommer här ett recept.

    4 hela ägg+1 äggula

    450 gr durumvetemjöl

    1 tsk salt

    1 msk olivolja

    2 msk vatten

    Lägg en hög med mjölet, klicka i äggen och saltet. Knåda/rör ihop degen till en smidig och elastisk pastadeg. Lägg degen i plastfilm sätt in i kylen. Låt vila ca 1 timme. Kör pastadegen i omgångar i pastamaskinen för att få den så tunn som möjligt. Din pastamaskin avgör hur tunn din tortelli kan bli.