Förberedelser
Fyllningen:
Hacka broccolin fint.
Lägg ut ett långt ark på en mjölad bänk. Skär fyrkanter av pastaplattorna på ca 5 x 5 cm.
Blanda ner broccolin i ostblandningen och rör om.
Blanda ricottan, hackade valnötter och osten, salta och peppra. Uteslut eller byt ut valnötterna om du är allergisk!
Gör cirka fem tortelli per portion.
Vik över varje hörn av degen uppåt mot mitten och tryck till kanterna. Knytena ska få en liten pyramidformad topp.
Det är viktigt att paketet försluts ordentligt!
Klicka ut 1 matsked av fyllningen på varje ark och pensla kanterna med vatten så fäster degen lättare kant mot kant.
Tortelli:
Koka sedan tortellin i saltat vatten ca 3-4 minuter.
Brynt salviasmör:
- Smält och bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med salviabladen.
Skeda smöret över den nykokta tortellin.
Dra några drag med svartpepparn och riv över lite parmesan och dina toskanska tortelli är färdiga att servera!
Dricks!
Vill du göra egen pastadeg kommer här ett recept.
4 hela ägg+1 äggula
450 gr durumvetemjöl
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk vatten
Lägg en hög med mjölet, klicka i äggen och saltet. Knåda/rör ihop degen till en smidig och elastisk pastadeg. Lägg degen i plastfilm sätt in i kylen. Låt vila ca 1 timme. Kör pastadegen i omgångar i pastamaskinen för att få den så tunn som möjligt. Din pastamaskin avgör hur tunn din tortelli kan bli.