Toskanska "tortelli" med broccoli, ricotta och valnötter

Öppen lasagne
25 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Färsk pasta fylld med broccoli, ricotta och välnötter

Ett väldigt smarrigt pastarecept, välj antingen färska pastaplattor eller varför inte göra egen pasta. Oavsett blir smaksättningen fantastisk, broccoli, parmesan, ricotta och valnötter. Mums!

 

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text


Förberedelser

    Fyllningen:

    1. Hacka broccolin fint.

    2. Lägg ut ett långt ark på en mjölad bänk. Skär fyrkanter av pastaplattorna på ca 5 x 5 cm.

    3. Blanda ner broccolin i ostblandningen och rör om.

    4. Blanda ricottan, hackade valnötter och osten, salta och peppra. Uteslut eller byt ut valnötterna om du är allergisk!

    5. Gör cirka fem tortelli per portion.

    6. Vik över varje hörn av degen uppåt mot mitten och tryck till kanterna. Knytena ska få en liten pyramidformad topp.

      Det är viktigt att paketet försluts ordentligt!

    7. Klicka ut 1 matsked av fyllningen på varje ark och pensla kanterna med vatten så fäster degen lättare kant mot kant.

    Tortelli:

    1. Koka sedan tortellin i saltat vatten ca 3-4 minuter.

    Brynt salviasmör:

    1. Smält och bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med salviabladen.
    2. Skeda smöret över den nykokta tortellin.

    3. Dra några drag med svartpepparn och riv över lite parmesan och dina toskanska tortelli är färdiga att servera!

    Dricks!

    • Vill du göra egen pastadeg kommer här ett recept.

      4 hela ägg+1 äggula

      450 gr durumvetemjöl

      1 tsk salt

      1 msk olivolja

      2 msk vatten

      Lägg en hög med mjölet, klicka i äggen och saltet. Knåda/rör ihop degen till en smidig och elastisk pastadeg. Lägg degen i plastfilm sätt in i kylen. Låt vila ca 1 timme. Kör pastadegen i omgångar i pastamaskinen för att få den så tunn som möjligt. Din pastamaskin avgör hur tunn din tortelli kan bli.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    250 
    g
     
    Ricottaost
    250 
    g
     
    1,5 
    dl
     
    Hackade valnötter
    5 
    msk
     
    Riven färsk parmesan
    Salt och svartpeppar
    1-2 
    paket
     
    Pastaplattor
    Till Servering:
    100 
    g
     
    smör
    1 
    knippe färsk salvia

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält