Falafel med tomatsås och blomkål- och broccoliris

Recept på falafel med blomkål & broccoliris
Green Cuisine
10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Falafel med blomkål- & broccoliris serverad med en kall tomatsås

Superfräsch, grön rätt som är enkel att tillaga! Strimla och hacka, blanda dressing och tomatsås, sedan steker ni upp falafel. Vips, klar att servera! Smaklig spis!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Stek falafeln enligt anvisning på förpackningen
  2. Tillaga broccolin enligt anvisning på förpackningen. Strimla sedan broccoli och blomkål fint, vänd i spenaten. Blanda dressingen och vänd i
  3. Hacka tomater, rödlök och gurka
  4. Rör i persilja, chili, socker ,vitvinsvinäger och olja ev salt och peppar
  5. Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och servera till

Dricks!

  • Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd till!

Ingredienser

Ingredienslista

20 
st
 
Falafel
1/2 
blomkålshuvud
250 
g
 
200 
g
 
färsk spenat
 
Dressing:
2 
st
 
citroner
3 
msk
 
honung
salt efter eget tycke
Tomatsalsa:
4 
st
 
tomater
1 
st
 
rödlök
1 
msk
 
hackad chili
1/2 
gurka
1/4 
dl
 
persilja
½ 
msk
 
socker
1 
msk
 
vitvinsvinäger
3 
msk
 
olivolja
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält