Ingredienser
160
g
okokta röda linser
100
g
okokta gröna linser
150
g
skogschampinjoner
100
g
sojabönor
100
g
röd grillad paprika
200
g
sommarkål
50
g
bladsallad
Dressing:
1/2
dl
olivolja
3
msk
vit balsamicovinäger
1
msk
honung/ kan ersättas med veganskt alternativ
Salt och peppar
Syrlig sås:
2
dl
creme fraiche/ kan ersättas med veganskt alternativ
2
dl
matlagningsyoghurt/kan ersättas med veganskt alternativ
1/2
pressad citron
Salt och peppar
Förberedelser
- Tillaga falafel enligt tillagningsanvisning på förpackningen
- Bryn upp skogschampinjonerna i olja och tillsätt sommarkålen
- Koka linserna enligt tillagningsanvisning på förpackningen
- Låt linser, champinjoner och kål svalna
- Blanda ihop med övriga ingredienser i salladen
- Blanda dressingen och blanda i linssalladen
- Blanda ihop den syrliga såsen och servera till falafeln och linssalladen
Findus tipsar!
Byt ut sommarkålen mot ekologisk färsk spröd vitkål eller Spetskål. Om kål inte faller dig i smaken eller årstiden inte tillåter fungerar goda smakrika sallader minst lika bra.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
902
45
32
82
22