Fröbakad fisk med jordärtskocksmos, kantareller och spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Jordärtskocksmos: 
800 
g
 
jordärtskocksmos
1 
msk
 
smör
2 
msk
 
vispgrädde
salt och peppar 
Kantareller: 
1 
st
 
schalottenlök
400 
g
 
kantareller
några kvistar timjan 
smör till stekning 
salt och peppar 
Tillbehör: 
50 
g
 
färsk spenat
12 
st
 
körsbärstomater

Förberedelser

  1. Skala och koka jordärtskockorna i ca 20 minuter, tills de blivit mjuka, i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet och mosa jordärtskockorna med en elvisp eller mixerstav. Tillsätt smör och vispgrädde. Smaka av med salt.

  3. Tillaga de fröbakade fiskfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  4. Hacka schalottenlöken samt ansa svampen och riv i mindre bitar.

  5. Lägg en klick jordärtskocksmos vid sidan av och lägg fisken ovanpå svampen.

  6. Fräs löken i smör och tillsätt kantarellerna. Fräs i några minuter, lägg på timjan och salta samt peppra.

  7. Lägg upp spenaten på tallrikarna. Dela därefter tomaterna på hälften och lägg dessa ovanpå spenaten.

  8. Fördela kantarellerna över spenaten och tomaterna.

Findus tipsar!

Anpassa rätten för glutenintoleranta? Testa Findus Glutenfria Frasiga Fiskfiléer!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
440
17
29
36
13