Fröbakad fisk med jordärtskocksmos, kantareller och spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fröbakad fisk med jordärtskocksmos, kantareller och spenat

Fröbakad fisk med krämigt jordärtskocksmos och kantareller

Härligt frasig fröbakad fisk med ett krämigt mos på jordärtskockor. Servera med kantareller, färsk spenat och tomater. En fiskrätt som funkar minst lika bra mitt i veckan som till helgen.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 förpackningar 
Jordärtskocksmos: 
800 
g 
jordärtskocksmos
1 
msk 
smör
2 
msk 
vispgrädde
salt och peppar 
Kantareller: 
1 
st 
schalottenlök
400 
g 
kantareller
några kvistar timjan 
smör till stekning 
salt och peppar 
Tillbehör: 
50 
g 
färsk spenat
12 
st 
körsbärstomater

Förberedelser

  1. Hacka schalottenlöken samt ansa svampen och riv i mindre bitar.

  2. Skala och koka jordärtskockorna i ca 20 minuter, tills de blivit mjuka, i lättsaltat vatten.

  3. Häll av vattnet och mosa jordärtskockorna med en elvisp eller mixerstav. Tillsätt smör och vispgrädde. Smaka av med salt.

  4. Tillaga de fröbakade fiskfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  5. Fräs löken i smör och tillsätt kantarellerna. Fräs i några minuter, lägg på timjan och salta samt peppra.

  6. Lägg upp spenaten på tallrikarna. Dela därefter tomaterna på hälften och lägg dessa ovanpå spenaten.

  7. Fördela kantarellerna över spenaten och tomaterna.

  8. Lägg en klick jordärtskocksmos vid sidan av och lägg fisken ovanpå svampen.

Findus tipsar!

Anpassa rätten för glutenintoleranta? Testa Findus Glutenfria Frasiga Fiskfiléer!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
440
17
29
36
13