Stekt torskrygg med ärt- och gurksallad

Torskrygg med ärter och gurka
20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Stekt torskrygg med grön ärtsås

Det är lika nyttigt som det ser gott ut! Testa att göra vårt härliga recept på stekt torskrygg med ärt- och gurksallad redan idag. Du kommer inte bli besviken!

Förberedelser

  1. Lägg fisken på ett fat och salta och peppra, låt torrimmas cirka 20 minuter.
  2. Koka upp vitt vin, vatten och fiskfond i en kastrull. Sjud på medelvärme utan lock i cirka 5 minuter. Tillsätt vispgrädde, sänk värmen och sjud i cirka 5 minuter, dra av kastrullen från värmen och ställ såsen åt sidan. 
  3. Skala gurkan och skiva den tunt på längden på mandolin eller med en kniv. Blanda upp med ärter och dill. Slunga med ättika, vatten och honung.
  4. Torka av överflödig vätska från fisken. Stek fisken i smör på medelvärme i cirka 4 minuter på varje sida. Ös gärna med smöret emellanåt. Fisken är klar när den är vit rakt igenom och har en glansig yta i mitten, kontrollera gärna med en termometer som då ska visa 50–52 grader.
  5. Värm på såsen och mixa i ärterna. Smaka upp med salt och citronsaft. Servera fisken tillsammans med ärt- och gurksalladen, ärtsåsen och nykokt potatis. 

Tips!

  • Koka potatisen med några kvistar dill.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
2 
msk
 
smör
salt och nymald svartpeppar
Sallad:
1/2 
st
 
gurka
2 
dl
 
Svenska Ärter
1/2 
dl
 
dill
1 
msk
 
ättika
2 
msk
 
vatten
2 
tsk
 
flytande honung
Grön ärtsås:
1 1/2 
dl
 
vitt vin
1 
dl
 
vatten
2 
msk
 
koncentrerad fiskfond
2 
dl
 
vispgrädde
1 1/2 
dl
 
Svenska Ärter
1/2 
citron, pressad saft
salt
600 
g
 
nykokt potatis till servering

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Den här rätten lagar vi igen!
    Svårt att misslyckas med torskrygg men detta var väldigt gott - ärtsåsen var syrlig och passade väl till. Gurksalladen en spännande anrättning som gav den picklade smaken. Var först skeptisk till honungen istället för socker men det gick lika bra som sötma! Den här rätten lagar vi igen!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Underbar stekt torskrygg
    Jag är lite förvånad över hur bra den här kombinationen var. Men väldigt tacksam över att jag har hittat det här receptet! Att ha ärter och gurksallad ihop med torkryggen var perfekt! Testa receptet själva så får ni se vad jag menar.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.