Ingredienser
Torsk:
1
msk
olivolja
havssalt
Varmsallad:
2
st
slangurkor
1 knippe mynta
Varm vinägrett:
2
msk
finhackad ingefära
1
st
finhackad schalottenlök
1
dl
olivolja
1
msk
ättika 12%
1/2
msk
vitvinsvinäger
havssalt och vitpeppar från kvarn
Förberedelser
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt.
- Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en saftig fisk.
- Skala gurkan och dela på längden, skär varje halva i grova bitar.
- Finhacka schalottenlöken och ingefäran.
- Blanda samman alla ingredienserna till vinägretten förutom myntan.
- Värm upp olivolja i en kastrulll och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över vinägretten och smaksätt med hackad mynta, salt och peppar.
- Skeda över salladen på torskryggen och servera.
Findus tipsar!
Servera gärna med en god surdegsbaguette.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
406
27
26
14
4