Ugnsbakad torskrygg med varm sallad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Ugnsbakad torskrygg med varm sallad

Många gillar fisk för att det är gott, nyttigt och enkelt att få till en god måltid. Prova att göra ugnsbakad torskrygg med varm sallad idag. Med vår torskrygg blir det lätt att fiskelyckas.

 Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

 Torsk:
4 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
1 
msk 
olivolja
havssalt
 Varmsallad:
2 
st 
slangurkor
1 knippe mynta
 Varm vinägrett:
2 
msk 
finhackad ingefära
1 
st 
finhackad schalottenlök
1 
dl 
olivolja
1 
msk 
ättika 12%
1/2 
msk 
vitvinsvinäger
havssalt och vitpeppar från kvarn

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt.
  3. Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en saftig fisk.
  4. Skala gurkan och dela på längden, skär varje halva i grova bitar.
  5. Finhacka schalottenlöken och ingefäran.
  6. Blanda samman alla ingredienserna till vinägretten förutom myntan.
  7. Värm upp olivolja i en kastrulll och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över vinägretten och smaksätt med hackad mynta, salt och peppar.
  8. Skeda över salladen på torskryggen och servera.

Findus tipsar!

Servera gärna med en god surdegsbaguette.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
406
27