Ingredienser
Torsk:
1
msk
olivolja
havssalt
Varmsallad:
2
st
slangurkor
1 knippe mynta
Varm vinägrett:
2
msk
finhackad ingefära
1
st
finhackad schalottenlök
1
dl
olivolja
1
msk
ättika 12%
1/2
msk
vitvinsvinäger
havssalt och vitpeppar från kvarn
Förberedelser
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt.
- Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en saftig fisk.
- Skala gurkan och dela på längden, skär varje halva i grova bitar.
- Finhacka schalottenlöken och ingefäran.
- Blanda samman alla ingredienserna till vinägretten förutom myntan.
- Värm upp olivolja i en kastrulll och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över vinägretten och smaksätt med hackad mynta, salt och peppar.
- Skeda över salladen på torskryggen och servera.
Findus tipsar!
Servera gärna med en god surdegsbaguette.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
-
Hållbarhet + trålning??Gott recept men hur kan ni skryta om att vara hållbara när ni trålar upp fisk?? Hållbart är väl ändå krokfiske i sådana fall. Blir inga fler inköp av trålad fisk.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Perfekt textur!Bra recept med rätt temperatur i ugnen! Resultatet blir en torskrygg med helt rätt textur på en bädd av goda grönsaker. Till och med nyttigt!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Underbar kombinationDet var ett oerhört trevligt recept med en mjäll bit torskrygg och slanggurka till. Smakar precis som på 60-talet. TackJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
406
27
26
14
4