Dela
Dela detta recept

Grillad sparris med parmesan och pinjenötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Festligt tillbehör till buffébordet eller grillrätten

Sparris är ett tillbehör som passar till de flesta grillrätter. Om du dessutom grillar dem med olivolja och strör över parmesanost och pinjenötter innan servering blir det en succé.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Pensla sparrisen med 2 msk olivolja och lägg sedan på grillen (grillpanna går också bra).

  2. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.

  3. Plocka av sparrisen från grillen och häll över citronsaft från en citron och resterande olivolja. Toppa sparrisen genom att strö över riven eller flagad parmesanost och lite pinjenötter.

Findus tipsar!

Servera som ett festligt tillbehör till sommarens grillrätter eller på buffébordet!

Dela
Dela detta recept