Parmesanaioli

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Parmesanaioli

Aioli med parmesan, vitlök och dijonsenap

En härligt god vitlöksaioli med smak av parmesanost. Funkar lika bra i hamburgaren som dippa sidan om. En snabb och enkel sås som du kan förbereda dagen innan och förvara i kylskåpet.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
vitlökskrona
50 
g 
parmesanost, el. grana padano
1 
st 
äggula
1 
msk 
rödvinsvinäger
2 
tsk 
dijonsenap
2 
dl 
rapsolja
salt och svartpeppar

Förberedelser

  1. Lägg vitlökskronan, med topparna avskurna, (med skal kvar) på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka.

  2. Riv parmesanost fint på ett rivjärn.

  3. Pressa den rostade vitlöken i en bunke och tillsätt äggulan, vinäger och senap.

  4. Rör försiktigt i rapsolja under konstant vispning, först droppvis sedan med en jämn stråle.

  5. Salta och peppra efter smak och blanda sedan i den rivna parmesanosten.

Findus tipsar!

Servera gärna parmesanaiolin till våra burgare med Pulled Pease.