Parmesanaioli

Parmesanaioli
7 min
förberedelsetid
7 min
tillagningstid
4
Serveringar

Aioli med parmesan, vitlök och dijonsenap

En härligt god vitlöksaioli med smak av parmesanost. Funkar lika bra i hamburgaren som dippa sidan om. En snabb och enkel sås som du kan förbereda dagen innan och förvara i kylskåpet.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Lägg vitlökskronan, med topparna avskurna, (med skal kvar) på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka.

  2. Riv parmesanost fint på ett rivjärn.

  3. Pressa den rostade vitlöken i en bunke och tillsätt äggulan, vinäger och senap.

  4. Rör försiktigt i rapsolja under konstant vispning, först droppvis sedan med en jämn stråle.

  5. Salta och peppra efter smak och blanda sedan i den rivna parmesanosten.

Dricks!

Ingredienser

1 
st
 
hel vitlök
50 
g
 
parmesanost, el. grana padano
1 
st
 
äggula
1 
msk
 
rödvinsvinäger
2 
tsk
 
dijonsenap
2 
dl
 
rapsolja
salt och svartpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Dubbel smak!
    Perfekt att dubbla mängden vitlök sen är vi helt klart där! Toppensås! /Johan P
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.