Parmesanaioli

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Parmesanaioli
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st
 
hel vitlök
50 
g
 
parmesanost, el. grana padano
1 
st
 
äggula
1 
msk
 
rödvinsvinäger
2 
tsk
 
dijonsenap
2 
dl
 
rapsolja
salt och svartpeppar

Förberedelser

  1. Lägg vitlökskronan, med topparna avskurna, (med skal kvar) på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka.

  2. Riv parmesanost fint på ett rivjärn.

  3. Pressa den rostade vitlöken i en bunke och tillsätt äggulan, vinäger och senap.

  4. Rör försiktigt i rapsolja under konstant vispning, först droppvis sedan med en jämn stråle.

  5. Salta och peppra efter smak och blanda sedan i den rivna parmesanosten.

Findus tipsar!

Servera gärna parmesanaiolin till Quinoa- och sötpotatisbiffar.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
  • Dubbel smak!
    Perfekt att dubbla mängden vitlök sen är vi helt klart där! Toppensås! /Johan P
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
497
50
7
6
0,2