Förberedelser
Lägg vitlökskronan, med topparna avskurna, (med skal kvar) på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka.
Riv parmesanost fint på ett rivjärn.
Pressa den rostade vitlöken i en bunke och tillsätt äggulan, vinäger och senap.
Rör försiktigt i rapsolja under konstant vispning, först droppvis sedan med en jämn stråle.
Salta och peppra efter smak och blanda sedan i den rivna parmesanosten.
Dricks!
Servera gärna parmesanaiolin till Quinoa- och sötpotatisbiffar.
Ingredienser
1
st
hel vitlök
50
g
parmesanost, el. grana padano
1
st
äggula
1
msk
rödvinsvinäger
2
tsk
dijonsenap
2
dl
rapsolja
salt och svartpeppar
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
Dubbel smak!Perfekt att dubbla mängden vitlök sen är vi helt klart där! Toppensås! /Johan PJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.