Dela
Dela detta recept

Provencalsk fiskgryta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Fiskgryta är god och bra mat och den här Provencalska fiskgrytan är inget undantag. Lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök får sällskap av chili, saffran, vin & tomater och allt detta goda får sjuda tillsammans. Färgrik och smakrik är bara förnamnet och precis innan serveringen lägger du i Findus smidiga färdigskurna gourmetbitar av torsk och toppar med ytterligare en färgklick i form av persilja. Till provencalsk fiskgryta rekommenderar vi ett riktigt gott surdegsbröd. Doppa brödet i fiskgrytan och låt det ta till sig av de fantastiska smakerna.

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina fisken.
  2. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
  3. Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
  4. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.

  5. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
  6. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
  7. Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.
Findus tipsar!

Servera grytan med ett gott surdegsbröd!

Taggar

Middag
Dela
Dela detta recept