Torsk i ugn med grönkål och rotfrukter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
500 
g
 
Morot, eller blandade rotsaker efter smak
200 
g
 
Rödbeta
100 
g
 
Polkabeta
100 
g
 
Grönkål, färsk
3 
msk
 
Olivolja (1,5msk+1,5msk)
1 
msk
 
Vitvinsvinäger
125 
g
 
Smör
0,4 
dl
 
Hasselnötter
Blandade örter
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150 grader i ca 15 minuter till önskad innertemperatur.

  2. Skala och dela rotsakerna och rödbetorna i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla på olivolja, salta och peppra och ställ in i ugnen 180 grader i ca 15-20 minuter. Vänd ner grovplockad grönkål.

  3. Skala polkabetan och skiva den tunt på en mandolin. Gör en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar. Slå över vinägretten och låt marinera i ca 15 minuter.

  4. Hacka hasselnötterna grovt. Bryn smöret gyllene och lägg i hasselnötterna.

  5. Servera rotsakerna och rödbeta på botten av tallriken och lägg på den marinerade polkabetan. Bryn bitar av torsken och lägg på rotsaksbädden. Skeda över hasselnötssmöret och garnera med plockade örter.

Findus tipsar!

Servera gärna med bröd.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
542
41
25
16
6