Torsk med rotfrukter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Torsk med rotfrukter

Ryggfilé av torsk med rödbeta och hasselnötter.

Torsk i kombination med rotsaker, grönkål och hasselnötter är ett härligt vinterrecept att längta efter.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

450 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
500 
g 
Morot, eller blandade rotsaker efter smak
200 
g 
Rödbeta
100 
g 
Polkabeta
100 
g 
Grönkål, färsk
3 
msk 
Olivolja (1,5msk+1,5msk)
1 
msk 
Vitvinsvinäger
125 
g 
Smör
0,4 
dl 
Hasselnötter
Blandade örter
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150 grader i ca 15 minuter till önskad innertemperatur.

  2. Skala och dela rotsakerna och rödbetorna i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla på olivolja, salta och peppra och ställ in i ugnen 180 grader i ca 15-20 minuter. Vänd ner grovplockad grönkål.

  3. Skala polkabetan och skiva den tunt på en mandolin. Gör en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar. Slå över vinägretten och låt marinera i ca 15 minuter.

  4. Hacka hasselnötterna grovt. Bryn smöret gyllene och lägg i hasselnötterna.

  5. Servera rotsakerna och rödbeta på botten av tallriken och lägg på den marinerade polkabetan. Bryn bitar av torsken och lägg på rotsaksbädden. Skeda över hasselnötssmöret och garnera med plockade örter.

Findus tipsar!

Servera gärna med bröd.

Taggar