Dela
Dela detta recept

Torsk med rotfrukter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ryggfilé av torsk med rödbeta och hasselnötter.

Torsk i kombination med rotsaker, grönkål och hasselnötter är ett härligt vinterrecept att längta efter.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 450 g Torskrygg
    förpackningsomslag torskrygg i påse
  • 500 g Morot, eller blandade rotsaker efter smak
  • 200 g Rödbeta
  • 100 g Polkabeta
  • 100 g Grönkål, färsk
  • 3 msk Olivolja (1,5msk+1,5msk)
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 125 g Smör
  • 0,4 dl Hasselnötter
  • Blandade örter
  • Salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150 grader i ca 15 minuter till önskad innertemperatur.

  2. Skala och dela rotsakerna och rödbetorna i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla på olivolja, salta och peppra och ställ in i ugnen 180 grader i ca 15-20 minuter. Vänd ner grovplockad grönkål.

  3. Skala polkabetan och skiva den tunt på en mandolin. Gör en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar. Slå över vinägretten och låt marinera i ca 15 minuter.

  4. Hacka hasselnötterna grovt. Bryn smöret gyllene och lägg i hasselnötterna.

  5. Servera rotsakerna och rödbeta på botten av tallriken och lägg på den marinerade polkabetan. Bryn bitar av torsken och lägg på rotsaksbädden. Skeda över hasselnötssmöret och garnera med plockade örter.

Findus tipsar!

Servera gärna med bröd.

Taggar

Middag
Dela
Dela detta recept