Fiskgratäng Räk- och Dillsås

Findus Fiskgratäng räk & dillsås förpackning
En klassisk fiskgratäng med räk- och dillsås. Findus Fiskgratäng Räk- & dillsås är gjord på renskurna filéer av Alaska pollock samt ett fylligt potatismos. Fisken täcks sedan av en krämig sås på räkor och dill. En svårslagen kombination som passar utmärkt till vardagsmiddagen. Tillaga fiskgratängen enkelt i ugnen och njut av en god fiskmåltid!

Tillaga så här

UGN
Värm ugnen till 225ºC (varmluftsugn 200ºC). Placera formen med den djupfrysta gratängen i mitten av ugnen. Tillaga i ca 50-55 minuter (varmluftsugn ca 35-40 minuter), tills fisken känns färdig och potatismoset är gyllenbrunt. Låt stå 5 minuter efter det att gratängen har tagits ut ur ugnen.

Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.

Förvaring

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining. EMBALLAGE ÅTERVINNS SOM: Aluminium och kartong.

Ingredienser

Mos 48 %: Kokt Potatis, MJÖLKPULVER, solrosolja, ÄGGULA, SMÖR, salt, svartpeppar. Fisk 27 %: Renskurna filéer av ALASKA POLLOCK* (Theragra chalcogramma). Sås 25 %: SKUMMJÖLK, vatten, RÄKOR** 2,5 % (Pandalus borealis), stärkelse (VETE, majs, potatis), VISPGRÄDDE, solrosolja, vitt vin, lök, tomatpuré, dill 0,4 %, salt, morötter, citronjuice, FISKPULVER, vitlök, socker, RÄKEXTRAKT, lökpulver, naturlig arom, vitpeppar, lagerblad, svartpeppar. *Fiskad i nordöstra eller nordvästra Stilla havet. **Fiskad i Nordostatlanten (Barents hav, Norska havet, Spetsbergen eller Björnön).

Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.

Allergeninformation

Gluten

Kräftdjur

Ägg

Fisk

Mjölk

Innehåll

MSC-märkt fisk

MSC-märkt fisk

Näringsvärde per portion (300g) % RI*
energi (kJ) 455 kJ 1322 kJ 16%
energi (kcal) 108 kcal 314 kcal 16%
fett 3.5 g 10 g 14%
varav mättat fett 1.2 g 3.5 g 18%
kolhydrat 12 g 35 g 13%
varav sockerarter 1.9 g 5.7 g 6%
fiber 0.7 g 2.1 g -
protein 6.8 g 20 g 40%
salt 0.93 g 2.8 g 47%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ/2000 kcal). Genomsnittsvärde per 100 g: Energi 455kJ/108kcal

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
* Obligatoriska fält
 • Görgött
  Görgött helt enkelt.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Fattig på fisk
  Mest mos och sås. Inte värt pengarna
 • Ok men saknar räkor
  Av Majk
  Smakmässigt är den inte lika god som fiskgratängen med endast dillsås men helt ok. Däremot fanns inte en enda räka, trots produktnamnet och produktbilden.
 • Vitlök
  Av Maria Palm
  Någon på Findus har blivit förtjust i kombinationen extra stark vitlök och vit fisk. Köper inte längre Findus fiskprodukter.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Man vet vad man får
  Fattar inte hur en del kan klaga? Det är färdigt fryst mat, då vet man väl att det inte är topp kvalité. Fast jag gillar denna men jag vet ju också vad jag betalade för och inte var det en löksås med 97% räkor som vissa verkar tro.. God fiskgratäng!
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Vitlöken förstörde rätten
  Såg inte i affären att denna rätt innehöll vitlök, hade jag sett det så hade jag inte köpt den. När vi hade börjat att äta den insåg vi att den innehöll vitlök och vi fick slänga det som var kvar. Synd på en annars trevlig maträtt. Varför förstöra maten med vitlök?
 • Gratäng
  God,men va är orsaken till att det används vitlök i den.? Jag är född o uppväxt i Norge. Ätit fisk i alla tider. Reagerar på vitlök med brännande känsla i magen. Så vart besviken. Kan ni göra denna i en variant utan vitlök? Tack o go helg. Mvh Irene grön.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.