Enkla middagstips i vardagen

I vardagen är tiden mer värdefull än någonsin. Dessvärre är det inte alltid så enkelt att få ihop vardagspusslet, speciellt om man är en familj och då behöver man hjälpas åt.

Oavsett om du bor själv, med en partner eller har barn så kan tiden bli knapp om vardagskvällarna. Att komma hem efter en lång och intensiv arbetsdag kan vara bland det skönaste som finns men sällan finns det energi eller motivation till att ställa sig och laga en ambitiös middag. Vi på Findus vill underlätta för dig just sådana vardagar, ibland kan det vara bra att bunkra upp för att förenkla vardagspusslet. Vi har flera alternativ och produkter som erbjuder en enkel, god och framförallt snabb middag, så du kan få lite tid över av din kväll till nöjen eller att bara slappa.

Med våra goda färdiga rätter och smidiga produkter är du en god bit på väg. Vi har även tagit fram en veckomatsedel för enkla och snabba middagstips som inte heller ska kosta skjortan. En billig middag som är smidig och god för att lösa ert vardagspussel!

 

Veckomatsedel

Våra enkla recept och mattips för snabb och lättlagad lunch eller middag kan hjälpa dig att spara tid när skolan och arbetet tar fart igen efter sommaren. Låt dig inspireras av våra snabblagade recept och produkter här nedanför!

 

Måndag

Varför inte försöka äta mer klimatsmart och pröva en köttfri måndag? Testa vårt recept på Falafel med pasta, paprika och mandel.

Tisdag

Lax är en bra och mättande middag som även fungerar i matlåda, låt dig inspireras av vårt recept på Texicolax med tillbehör.

Onsdag

Byt ut köttbullarna mot vår goda och lättlagade Quinoa-och sötpotatisbiffar. Testa vårt enkla recept på Quinoa- och sötpotatisbiffar på broccoli- och tomatsallad.

Torsdag

Soppa på bara minuter? Du läste rätt! Vår Grönsakssoppa á la minute med ärtröra på toast går hur fort som helst att tillaga.

Fredag

Ingen fredag utan tacos! Vår krispiga Fish & Crisp passar utmärkt i en smakrik och snabblagad Fisktacos.

Lördag

Lyxa till det med havets oxfilé, nämligen torskrygg. Överraska dig själv och andra med vårt recept på Lättrimmad torskrygg och asiatisk falafel.

Söndag

Avsluta veckan med en het wok. Testa vårt lättlagade recept på Hot Honey Wok!

Så löser du ditt vardagspussel!

Matinspiration kan vara svårt att ha ibland, speciellt på vardagskvällarna. Lite mat och middagstips kan uppskattas tänker vi på Findus. Lättlagad enkel middagsmat till både barn och vuxna. Såhär löser du ditt vardagsmiddagarna och tillagar snabb och smidig mat! Med våra enkla middagstips hoppas vi kunna hjälpa dig eller din familj att lösa ert vardagspussel så att ni får mer tid över till annat!

Tips nr 1 - Ett roligare vardagspussel

Ett roligare vardagspussel! Fyll frysen till bredden med goda maträtter – till exempel Findus Pytt i Panna, Findus Fiskpinnar eller Findus Tagliatelle Chicken – perfekta middagstips till barn. Låt barnen slå en tärning eller dra en lapp för att se vilket frysfack som bjuder på maten idag! Beslutet om kvällens måltid blir då enkelt, går fort och blir mer spännande än andra vardagsrutiner.  

Tips nr 2 - Ett enkelt och nyttigt vardagspussel

Ett enkelt och nyttigt middagstips! Du behöver inte ha dåligt samvete för att du serverar fiskgratäng eller panerad fisk, det är nyttigare än du tror! Så variera gärna falukorven och köttbullarna med antingen Findus Fiskgratäng eller Findus sprödbakade torskfiléer (självklart MSC-märkt med hållbart fiske i åtanke) så sätter du enkelt och smidigt fisk ytterligare en dag på din veckomeny. 

Tips nr 3 - Ett godare vardagspussel

Rester till middag behöver inte vara tråkigt – snarare inspiration till helt nya maträtter. Den överblivna torsken kan bli en thailändsk fiskkaka, pyttipannan en sydländsk tortilla och pastarätten plus lite riven ost blir en fin gratäng. Ska du värma rester i micron är ett tips att göra ett hål i mitten och sprida maten åt sidorna. Då blir värmen jämnare fördelad.

Tips nr 4 - Ett snabbare vardagspussel

Någon har räknat ut att vi lägger en månad av våra liv på att skala potatis. För att radikalt minska detta tidsslöseri skär ett lätt snitt i skalet runtom potatisen innan du kokar, med skal på. När potatisen är färdig lägg den i iskallt vatten i tre minuter. Sedan glider skalet av alldeles av sig själv och potatisen är klar att servera på det sätt du önskar. Passar utmärkt till fiskpinnar

 

Utöver detta är även Findus enportionsrätter ett snabbt, gott och smidigt alternativ som lunch eller middag. Våra Dagens-rätter erbjuder en stor variation, vare sig det är Fish n Chips eller Pasta Alfredo och de kräver dessutom bara en mikrovågsugn för att värmas.

Goda och lättlagade middagstips och recept

Låt oss bjuda på recept till snabba och lätta maträtter. Direkt från frysen som hjälper dig att variera måltiderna i vardagen, oavsett om du vill äta vegetariskt, fisk eller pytt. Alla maträtter fungerar även att ta med i matlåda, är billigt och gott men framförallt enkel och snabb för en enklare vardag i höst.