Halloween Recept

Fira halloween med Findus, inspireras av vår halloweenmat som ”spöklik ärtcheesecake”, ”häxkittel” och ”giftig glasskräck”. Sätt stämningen med våra tips på halloweendekorationer och pyssel för en läskig och rolig halloweenfest. 

Halloweenmat och inspiration för halloweenfesten

När löven börjar falla och kvällarna blir allt mörkare börjar vi närma oss hösten och festligheterna som medföljer. Med en ny säsong kommer en helt ny samling av evenemang, i synnerhet om du har barn: Halloweenfester, filmkvällar och juligt mys hemma.

Findus är här för att hjälpa till med att arrangera, underhålla och tillaga god och läskig halloweenmat med vårt breda utbud av recept för alla tillfällen. Från traditionella, hemlagade rätter som vår smakrika ärtdipp och frasig torsk med potatispuré och smörstekta ärter till Fisk tacos för den mer äventyrslystna, är Findus produkter en viktig del i en hälsosam kost för alla i familjen. Vårt breda produktsortiment med panerade fiskrätter med MSC-märkt Omega-3 rik fisk täckt med frasig panering hjälper dig när du enkelt vill skapa en oförglömlig Halloweenmiddag. 

Monstergap Fisktacos

Fryst fiskfilérecept borde inte uteslutas när man hittar på matidéer inför Halloween. Fisk tacos är fantastisk plockmat till halloween och våra Fish & Crisp med Omega 3 är en garanterad favorit bland gästerna. Vill du anpassa halloweenmaten till barnen går det bra att byta ut fiskfiléerna mot fiskpinnar. Vill du göra maten extra läskig kan du lägga fiskpinnar i ett tacoskal med sallad, grovt riven ost till monstrets tänder, och slutligen små klickar av gräddfil. Toppa med skivade pimientooliver som ska föreställa ögon. Vill du täcka monstret i blod kan du hälla över drypande, röd salsa.

Häxkittel

Alla vet att hummus är det ultimata buffétillbehöret – smarrigt, näringsrikt och passar till nästan allt. Vår gröna ärthummus, som till skillnad från vanlig kikärtshummus, lyser grön och bjuder på en spännande smakexplosion, perfekt till halloweenbuffén. Servera i en svart skål för att skapa en äkta häxkittels-känsla, ackompanjerad med pitabröd. Vill du vara extra kreativ kan du servera hummusen med skivade körsbärstomater med pimientooliver och en liten ärta på toppen för att simulera ögon. 

Grön spöklik ärtcheesecake

Vad vore halloweenfesten utan en god halloweentårta. För att få en så söt smak på våra ärter odlar vi dem med kärlek, så ignorera inte dessa när du är sötsugen. Denna förrädiskt goda gröna ärtcheesecake, , gjord med limejuice och mascarpone, kan dekoreras med kristyr som ett spöklikt komplement till halloweenbuffén. Om du vill spöka till det extra kan du toppa med ätbara sockerögon, ett perfekt och gott halloweenbakverk! 

Giftig Glasskräck

Halloweenbuffén är inte komplett utan något sött efter maten. Kanske är giftbenämningen missvisande, men låt dig inte luras – vår giftiga glasskräck får dina gäster att skrika efter mer. Den är kusligt enkel att göra och strö gärna på några ärter för en giftig illusion. För att få glassen att se mer skräckinjagande ut kan du servera den med en kaka i form av ett halloweenspöke vid sidan om. En perfekt halloweenefterätt!

Enkla halloweenrecept till din Halloweenfest

Vad vore halloweenfesten utan halloweenpyssel och dekorationer? 
Gör egna enkla dekorationer och pyssel som du sen kan dekorera hemmet med inför halloween.

Spöklyktor:

Du behöver, ur diskade glasburkar, gasväv, lim, ögon och värmeljus.

Fördela limmet på utsidan av glasburken och linda runt så mycket gasväv så att allt glas täcks. Sätt lim på baksidan av ögonen och fäst på lämpligt ställe på burken för att illustrera ett spöke. Låt torka! Sätt i ett värmeljus och tänd, tadaa du har nu en spöklykta! 

Ätbara minipumpor:

Du behöver: Clementiner, svart penna

Ta en clementin och måla på skalet med den svarta pennan så att clementinen ser ut som en utskuren pumpa. Clementinerna är perfekta att använda som ätbar dekorationen på buffébordet. 

Hängande minispöken:

Du behöver: vita servetter, flörtkulor, svart penna, snöre

Veckla ut en servett och lägg mitten ovanför en flörtkula, ta en bit snöre och knyt ihop servetten under flörtkulan så att flörtkulan bildar ett spökhuvud och resten av servetten.  spökets kropp. Anpassa längden på snöret efter vart du vill hänga spöket. Avsluta med att måla ögon och mun på spökets ansikte.


Halloweendukning

En läskig halloweendukning sätter stämningen för halloweenmiddagen.
Dekorera bordet med läskiga spindlar, döskallar eller löv från trädgården. Glöm inte de små dekorationspumporna och ljusen. 

Enkla halloweenrecept till din Halloweenfest

Vilka recept föredrar du till årets kusligaste fest?