Enkla middagslösningar i vardagen

Så löser du ditt vardagspussel!

I vardagen är tiden mer värdefull än någonsin. Dessvärre är det inte alltid så enkelt att få ihop vardagspusslet och då behöver man hjälpas åt. Med våra goda färdiga rätter är du en god bit på väg och vi har tagit fram några enkla och bra tips som vi hoppas hjälper dig och din familj att lösa ert vardagspussel!

Tips nr 1 - Ett roligare vardagspussel

Fyll frysen till bredden med goda maträtter – till exempel Pytt i panna, Fiskpinnar och Pastakökets Kyckling - låt barnen slå en tärning eller dra en lapp för att se vilket frysfack som bjuder på maten idag! Beslutet om kvällens måltid blir då enkelt, går fort och blir mer spännande än andra vardagsrutiner.

Tips nr 2 - Ett enkelt och nyttigt vardagspussel

Du behöver inte ha dåligt samvete för att du serverar fiskgratäng eller panerad fisk, det är nyttigare än du tror! Så variera gärna falukorven och köttbullarna med någon av våra goda fiskrätter så sätter du enkelt och smidigt fisk ytterligare en dag på din veckomeny.

Tips nr 3 - Ett godare vardagspussel

Rester till middag behöver inte vara tråkigt – snarare inspiration till helt nya maträtter. Den överblivna torsken kan bli en thailändsk fiskkaka, pyttipannan en sydländsk tortilla och pastarätten plus lite riven ost blir en fin gratäng. Ska du värma rester i micron är ett tips att göra ett hål i mitten och sprida maten åt sidorna. Då blir värmen jämnare fördelad.

Tips nr 4 - Ett snabbare vardagspussel

Någon har räknat ut att vi lägger en månad av våra liv på att skala potatis. För att radikalt minska detta tidsslöseri skär ett lätt snitt i skalet runtom potatisen innan du kokar, med skal på. När potatisen är färdig lägg den i iskallt vatten i tre minuter. Sedan glider skalet av alldeles av sig själv och potatisen är klar att servera på det sätt du önskar. Perfekt till fiskpinnarna eller en panerad torskfilé från Findus till exempel.