Enkla middagslösningar i vardagen

Snabblagad och smakrik vardagsmat

I vardagen är tiden mer värdefull än någonsin. Dessvärre är det inte alltid så enkelt att få ihop vardagspusslet och då behöver man hjälpas åt. Med våra goda färdiga rätter är du en god bit på väg. Vi har även tagit fram en veckomatsedel och några enkla och bra tips som vi hoppas hjälper dig och din familj att lösa ert vardagspussel!

Veckomatsedel med snabba, enkla och lättlagade lunch och middagsrecept

Veckomatsedel

Våra enkla recept för snabb och lättlagad lunch eller middag kan hjälpa dig att spara tid när skolan och arbetet tar fart igen efter sommaren. Låt dig inspireras av våra snabblagade recept här nedanför!

Måndag

Varför inte försöka äta mer klimatsmart och pröva en köttfri måndag? Testa vårt recept på Falafel med pasta, paprika och mandel.

Tisdag

Lax är en bra och mättande middag som även fungerar i matlåda, låt dig inspireras av vårt recept på Texicolax med tillbehör.

Onsdag

Byt ut köttbullarna mot våra goda och lättlagade Grönsaksbullar. Testa vårt snabba recept på Grönsaksbullar med gräddsås, potatismos och lingon.

Torsdag

Soppa på bara minuter? Du läste rätt! Vår Grönsakssoppa á la minute med ärtröra på toast går hur fort som helst att tillaga.

Fredag

Ingen fredag utan tacos! Vår krispiga Fish & Crisp passar utmärkt i en smakrik och snabblagad Fisk tacos.

Lördag

Lyxa till det med havets oxfilé, nämligen torskrygg. Överraska dig själv och andra med vårt recept på Lättrimmad torskrygg och asiatiska grönsaksbullar

Söndag

Avsluta veckan med en het wok. Testa vårt lättlagade recept på Hot Honey Wok!

Så löser du ditt vardagspussel!

Med våra enkla tips hoppas vi kunna hjälpa dig och din familj att lösa ert vardagspussel så att ni får mer tid över till annat!

Tips nr 1 - Ett roligare vardagspussel

Fyll frysen till bredden med goda maträtter – till exempel Pytt i panna, Fiskpinnar och Pastakökets Kyckling - låt barnen slå en tärning eller dra en lapp för att se vilket frysfack som bjuder på maten idag! Beslutet om kvällens måltid blir då enkelt, går fort och blir mer spännande än andra vardagsrutiner.

Tips nr 2 - Ett enkelt och nyttigt vardagspussel

Du behöver inte ha dåligt samvete för att du serverar fiskgratäng eller panerad fisk, det är nyttigare än du tror! Så variera gärna falukorven och köttbullarna med någon av våra goda fiskrätter så sätter du enkelt och smidigt fisk ytterligare en dag på din veckomeny.

Tips nr 3 - Ett godare vardagspussel

Rester till middag behöver inte vara tråkigt – snarare inspiration till helt nya maträtter. Den överblivna torsken kan bli en thailändsk fiskkaka, pyttipannan en sydländsk tortilla och pastarätten plus lite riven ost blir en fin gratäng. Ska du värma rester i micron är ett tips att göra ett hål i mitten och sprida maten åt sidorna. Då blir värmen jämnare fördelad.

Tips nr 4 - Ett snabbare vardagspussel

Någon har räknat ut att vi lägger en månad av våra liv på att skala potatis. För att radikalt minska detta tidsslöseri skär ett lätt snitt i skalet runtom potatisen innan du kokar, med skal på. När potatisen är färdig lägg den i iskallt vatten i tre minuter. Sedan glider skalet av alldeles av sig själv och potatisen är klar att servera på det sätt du önskar. Perfekt till fiskpinnarna eller en panerad torskfilé från Findus till exempel.

Goda och lättlagade vardagsrecept

Låt oss bjuda på fem snabba och enkla middagslösningar direkt från frysen som hjälper dig att variera måltiderna i vardagen oavsett om du vill äta vegetariskt, fisk eller pytt. Alla maträtter fungerar även att ta med i matlåda, ät enkel och snabb middag för en enklare vardag i höst.