Halloween Recept

Matinspiration och recept inför Halloween

När löven börjar falla och kvällarna blir allt mörkare börjar vi närma oss hösten och festligheterna som medföljer. Med en ny säsong kommer en helt ny samling av evenemang, i synnerhet om du har barn: Halloweenfester, filmkvällar och juligt mys hemma.

Findus är här för att hjälpa till med att arrangera, underhålla och tillaga goda rätter med vårt breda utbud av recept. Från traditionella, hemlagade rätter som vår smakrika ärtdipp och frasig torsk med potatispuré och smörstekta ärter till Fisk tacos för den mer äventyrslystna, är Findus produkter en viktig del i en hälsosam kost för alla i familjen. Vårt breda produktsortiment med panerade fiskrätter med MSC-märkt Omega-3 rik fisk täckt med frasig panering hjälper dig när du enkelt vill skapa en oförglömlig Halloweenmiddag. 

Monstergap Fisktacos

Fryst fiskfilérecept borde inte uteslutas när man hittar på matidéer inför Halloween. Fisk tacos är fantastisk buffémat och våra Fish & Crisp med Omega 3 är en garanterad favorit för gästerna. Vill du hellre välja fiskpinnar till din taco kan du lägga fiskpinnar i ett tacoskal med sallad, grovt riven ost till monstrets tänder, och slutligen små klickar av gräddfil. Toppa med skivade pimientooliver som ska föreställa ögon. Vill du täcka monstret i blod kan du hälla över drypande, röd salsa.

Häxkittel

Alla vet att hummus är det ultimata buffétillbehöret – smarrigt, näringsrikt och passar till nästan allt. Vår gröna ärthummus, som till skillnad från vanlig kikärtshummus, lyser grön och bjuder på en spännande smakexplosion. Servera i en svart skål för att skapa en äkta häxkittels-känsla, ackompanjerad med pitabröd. Vill du vara extra kreativ kan du servera hummusen med skivade körsbärstomater med pimientooliver och en liten ärta på toppen för att simulera ögon. 

Grön spöklik ärtcheesecake

För att få en så söt smak på våra ärter odlar vi dem med kärlek, så ignorera inte dessa när du är sötsugen. Denna förrädiskt goda gröna ärtcheesecake, gjord med limejuice och mascarpone, kan dekoreras med kristyr som ett spöklikt komplement till buffén. Om du vill spöka till det extra kan du toppa med ätbara sockerögon. 

Giftig Glasskräck

Halloweenbuffén är inte komplett utan något sött efter maten. Kanske är giftbenämningen missvisande, men låt dig inte luras – vår giftiga glasskräck får dina gäster att skrika efter mer. Den är kusligt enkel att göra och strö gärna på några ärter för en giftig illusion. För att få glassen att se mer skräckinjagande ut kan du servera den med en kaka i form av ett halloweenspöke vid sidan om.

Enkla recept till din Halloweenfest

Vilka recept föredrar du till årets rysligaste fest?