Förberedelser
Koka upp vatten och rör i socker och ättika. Skär lök tunt på en mandolin och rör ner i lagen och låt dra.
Skär morötterna i mindre bitar och koka mjuka.
Lägg morötterna i en mixer tillsammans med olja, kikärter, tahini samt zest och saft från en halv citron. Kör till en hummus. Krydda med salt och peppar.
Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
Rör i bladspenat, pressad vitlök, saft från en halv citron och olivolja.
Strimla purjolök och fräs i en stekpanna. Lägg därefter i broccoli och grönkål och stek tills de fått färg.
Stek falafeln enligt anvisning på förpackningen.
Lägg upp quinoa i skålar och toppa med morotshummus, de frästa grönsakerna, semitorkade tomater och varma falafel.
Avsluta med den picklade rödlöken.
Dricks!
- Inte tid att göra egen hummus? Prova att addera kikärter i salladen för extra crunch!