Falafel bowl med quinoa och hummus

Falafel bowl med quinoa
Green Cuisine
25 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Färgglad bowl med falafel, morotshummus och picklad rödlök

Bowlstrenden fortsätter så varför inte prova att göra en egen variant med falafel. Addera quinoa, hemmagjord morotshummus och picklad rödlök...vips så har ni en färdig måltid!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Koka upp vatten och rör i socker och ättika. Skär lök tunt på en mandolin och rör ner i lagen och låt dra.

  2. Skär morötterna i mindre bitar och koka mjuka.

  3. Lägg morötterna i en mixer tillsammans med olja, kikärter, tahini samt zest och saft från en halv citron. Kör till en hummus. Krydda med salt och peppar.

  4. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.

  5. Rör i bladspenat, pressad vitlök, saft från en halv citron och olivolja.

  6. Strimla purjolök och fräs i en stekpanna. Lägg därefter i broccoli och grönkål och stek tills de fått färg.

  7. Stek falafeln enligt anvisning på förpackningen.

  8. Lägg upp quinoa i skålar och toppa med morotshummus, de frästa grönsakerna, semitorkade tomater och varma falafel.

  9. Avsluta med den picklade rödlöken.

Dricks!

  • Inte tid att göra egen hummus? Prova att addera kikärter i salladen för extra crunch!

Ingredienser

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Falafel
2 
st
 
rödlök
3 
dl
 
vatten
2 
dl
 
ättika
1 
dl
 
ättika
2,5 
st
 
morötter
 
medelstora
3 
msk
 
olivolja
200 
g
 
kikärtor
 
kokta
2 
msk
 
tahini
1 
st
 
citron
4 
dl
 
quinoa
65 
g
 
bladspenat
1 
st
 
vitlöksklyfta
3 
dl
 
Hackad Grönkål
0,5 
förpackning
 
broccoli
0,5 
st
 
purjolök
100 
g
 
soltorkade tomater

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält