Falafel bowl med quinoa och hummus

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning
 
Förpackning Findus libanesisk falafel
2 
st
 
rödlök
3 
dl
 
vatten
2 
dl
 
ättika
1 
dl
 
ättika
2,5 
st
 
morötter
 
medelstora
3 
msk
 
olivolja
200 
g
 
kikärtor
 
kokta
2 
msk
 
tahini
1 
st
 
citron
4 
dl
 
quinoa
65 
g
 
bladspenat
1 
st
 
vitlöksklyfta
0,5 
förpackning
 
broccoli
0,5 
st
 
purjolök
100 
g
 
soltorkade tomater

Förberedelser

  1. Koka upp vatten och rör i socker och ättika. Skär lök tunt på en mandolin och rör ner i lagen och låt dra.

  2. Skär morötterna i mindre bitar och koka mjuka.

  3. Lägg morötterna i en mixer tillsammans med olja, kikärter, tahini samt zest och saft från en halv citron. Kör till en hummus. Krydda med salt och peppar.

  4. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.

  5. Rör i bladspenat, pressad vitlök, saft från en halv citron och olivolja.

  6. Strimla purjolök och fräs i en stekpanna. Lägg därefter i broccoli och grönkål och stek tills de fått färg.

  7. Stek falafeln enligt anvisning på förpackningen.

  8. Lägg upp quinoa i skålar och toppa med morotshummus, de frästa grönsakerna, semitorkade tomater och varma falafel.

  9. Avsluta med den picklade rödlöken.

Findus tipsar!

Inte tid att göra egen hummus? Prova att addera kikärter i salladen för extra crunch!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
481
16
14
62
15