Ingredienser
2
st
rödlök
3
dl
vatten
2
dl
ättika
1
dl
ättika
2,5
st
morötter
medelstora
3
msk
olivolja
200
g
kikärtor
kokta
2
msk
tahini
1
st
citron
4
dl
quinoa
65
g
bladspenat
1
st
vitlöksklyfta
0,5
st
purjolök
100
g
soltorkade tomater
Förberedelser
Koka upp vatten och rör i socker och ättika. Skär lök tunt på en mandolin och rör ner i lagen och låt dra.
Skär morötterna i mindre bitar och koka mjuka.
Lägg morötterna i en mixer tillsammans med olja, kikärter, tahini samt zest och saft från en halv citron. Kör till en hummus. Krydda med salt och peppar.
Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
Rör i bladspenat, pressad vitlök, saft från en halv citron och olivolja.
Strimla purjolök och fräs i en stekpanna. Lägg därefter i broccoli och grönkål och stek tills de fått färg.
Stek falafeln enligt anvisning på förpackningen.
Lägg upp quinoa i skålar och toppa med morotshummus, de frästa grönsakerna, semitorkade tomater och varma falafel.
Avsluta med den picklade rödlöken.
Findus tipsar!
Inte tid att göra egen hummus? Prova att addera kikärter i salladen för extra crunch!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
481
16
14
62
15