Heta ägg med ärtkräm

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Heta ägg med ärtkräm

Ägghalvor med sting av chili

Garnerade ägghalvor på en bädd av ärtkräm med lite sting för det moderna julbordet. Receptet är avsett för bufféservering.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
Ägg
Ärtkräm:
0,75 
dl 
Findus Svenska ärter förpackning
1 
msk 
créme fraiche
0,25 
st 
färsk chili
salt och peppar
Het majonnäs:
1 
tsk 
sambal oelek
salt och peppar

Förberedelser

  1. Tina ärterna.

  2. Koka äggen. Skala och dela.

  3. Mixa de tinade ärterna med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda majonnäs med sambal oelek.

  5. Skär tunna strimlor av röd chili.

  6. Bred ut ärtkrämen på ett fat och lägg på ägghalvorna. Klicka ut majonnäsen på äggen och garnera med chili.

Findus tipsar!

Om du föredrar mindre heta ägg så rekommenderar vi vårt recept Ärtiga ägghalvor.