Heta ägg med ärtkräm

Ägg med chili på en bädd av ärtkräm
10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Ägghalvor med sting av chili

Garnerade ägghalvor på en bädd av ärtkräm med lite sting av sambal oelek. Ett tillbehör för det moderna julbordet. Receptet är avsett för bufféservering.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Tina ärterna.

  2. Koka äggen. Skala och dela.

  3. Mixa de tinade ärterna med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda majonnäs med sambal oelek.

  5. Skär tunna strimlor av röd chili.

  6. Bred ut ärtkrämen på ett fat och lägg på ägghalvorna. Klicka ut majonnäsen på äggen och garnera med chili.

Dricks!

Ingredienser

Ingredienslista

4 
st
 
Ägg
- Ärtkräm:
0,75 
dl
 
Svenska Ärter
1 
msk
 
créme fraiche
0,25 
st
 
färsk chili
salt och peppar
- Het majonnäs:
3 
msk
 
Äkta Majonnäs, burk
1 
tsk
 
sambal oelek
salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält