Fiskgratäng med grönkål och ärter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fiskgratäng med grönkål och ärter

Fiskgratäng med grönkål toppad med riven julost

Det finns många olika varianter på fiskgratäng, men vår favorit till julbordet är med torskfiléer, grönkål och svenska ärter. Ett sunt och gott alternativ till julbordet.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
förpackningsomslag torskfileer
700 
g 
potatis
2 
st 
äggulor
25 
g 
smör
3 
msk 
rapsolja
1 
krm 
muskotnöt
1,5 
msk 
pressad 
citron
salt och peppar
1 
st 
schalottenlök
2 
msk 
olivolja
1 
dl 
smetana
100 
g 
mascarpone
50 
g 
riven julost

Förberedelser

  1. Skala och koka potatis. När potatisen är mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner ägggulor, smör och rapsolja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.

  2. Lägg ner de tinade torskfiléerna i ugnsformen och salta.
  3. 1.       Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanterna på en ugnssäker form.

  4. Sätt ugnen på 220 grader och låt torskfiléerna tina.

  5. Hacka schalottenlök och frös i olivolja med tinad grönkål, ärter, smetana och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.

  6. Fördela grönkålsblandningen över fisken och avsluta med riven ost.

  7. Gratinera i ugn i ca 20-25 min tills den har fått en fin färg och fisken känns mjuk.

  8. Smaklig måltid!

Findus tipsar!

Ett bra alternativ till den klassiska Janssons frestelse