Fisktacos med ärtguacamole och grillad paprika

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fisktacos med ärtguacamole och grillad paprika

Fisktacos med guacamole av avokado och Ebba-ärter kommer säkert att bli en ny favorit till fredagsmyset

Med Findus Torskrygg är det superenkelt att byta ut tacofärsen mot fisk i dina tacos istället. Findus Torskrygg är perfekt skurna filéer av torskrygg som du marinerar för att ge extra god smak. Torskryggen tillagas på bara några minuter på i ugnen. 

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

300 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
8 
st 
Små tortillas
2 
dl 
majskorn
majs i skål och majskolv
150 
g 
grillad paprika
1-3 cm chili, efter egen smak
Marinad:
3 
msk 
rapsolja
Rivet limeskal av en 1/2 lime
1-2 tsk finhackad chili efter tycke och smak
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Färska örter tex koriander, persilja, mynta
Guacamole:
1 
grovhackad avokado
1 
dl 
Findus Svenska ärter förpackning
 lättmosade
½ 
dl 
crème fraiche
salt och peppar

Förberedelser

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och gnid in torskfiléerna. 

  2. Tillaga torskryggen i en uppvärmd ugn,120 grader, i ca 7-10 min. 
  3. Blanda ingredienserna till guacamolen och smaka av med salt & peppar. 
  4. Dela torskryggsfiléerna i bitar och lägg i tortillan tillsammans med de goda tillbehören.
  5. Servera dina fisktacos direkt och njut av fredagsmyset och den stundande helgen.