Ingredienser
Torsk:
fint rågmjöl till panering
smör
neutral rapsolja
salt och vitpeppar från kvarn
Gubbröra:
4
st
potatis
3
st
ägg
125
g
ansjovis
1
st
rödlök
1
dl
gräddfil
1
msk
grov senap
1
knippe dill
salt och vitpeppar från kvarn
Förberedelser
- Tina fisken ca 20 minuter i kallt vatten.
- Koka potatis och blomkål. Låt svalna.
- Koka äggen 6 minuter, skala och hacka äggen
- Tärna potatisen och kvarta blomkålsbuketterna
- Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint
- Hacka rödlöken och dill fint. Blanda gräddfil, majonnäs, grov senap, rödlök och dill
- Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis. Smaksätt med salt och vitpeppar
- Panera fisken lätt i rågmjöl, salta och peppra
- Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida
- Vänd den då och då och ös fisken med smöret under stekningen
- Servera den nystekta torskfilen med gubbröra.
Findus tipsar!
Addera färsk dill på toppen.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
556
30
38
31
4