Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis & ägg

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis & ägg

Härligt frasig fisk med smakrik gubbröra - fiskelyckas du också!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

 Torsk:
4 
filéer 
förpackningsomslag torskfileer
 (1 förpackning innehåller 3 st filéer)
fint rågmjöl till panering
smör
neutral rapsolja
salt och vitpeppar från kvarn
 Gubbröra:
4 
st 
potatis
250 
g 
Findus Buketter av blomkål förpackning
3 
st 
ägg
125 
g 
ansjovis
1 
st 
rödlök
1 
dl 
gräddfil
1 
msk 
grov senap
1 
knippe dill
 salt och vitpeppar från kvarn

Förberedelser

  1. Tina fisken ca 20 minuter i kallt vatten.
  2. Koka potatis och blomkål. Låt svalna.
  3. Koka äggen 6 minuter, skala och hacka äggen
  4. Tärna potatisen och kvarta blomkålsbuketterna
  5. Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint
  6. Hacka rödlöken och dill fint. Blanda gräddfil, majonnäs, grov senap, rödlök och dill
  7. Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis. Smaksätt med salt och vitpeppar
  8. Panera fisken lätt i rågmjöl, salta och peppra
  9. Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida
  10. Vänd den då och då och ös fisken med smöret under stekningen
  11. Servera den nystekta torskfilen med gubbröra.