Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis & ägg

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

 
Torsk:
4 
filéer
 
Fina Fileer av fisk med msc
 
(1 förpackning innehåller 3 st filéer)
fint rågmjöl till panering
smör
neutral rapsolja
salt och vitpeppar från kvarn
 
Gubbröra:
4 
st
 
potatis
250 
g
 
Findus Buketter av blomkål förpackning
3 
st
 
ägg
125 
g
 
ansjovis
1 
st
 
rödlök
1 
dl
 
gräddfil
1 
msk
 
grov senap
1 
knippe dill
 
salt och vitpeppar från kvarn

Förberedelser

  1. Tina fisken ca 20 minuter i kallt vatten.
  2. Koka potatis och blomkål. Låt svalna.
  3. Koka äggen 6 minuter, skala och hacka äggen
  4. Tärna potatisen och kvarta blomkålsbuketterna
  5. Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint
  6. Hacka rödlöken och dill fint. Blanda gräddfil, majonnäs, grov senap, rödlök och dill
  7. Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis. Smaksätt med salt och vitpeppar
  8. Panera fisken lätt i rågmjöl, salta och peppra
  9. Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida
  10. Vänd den då och då och ös fisken med smöret under stekningen
  11. Servera den nystekta torskfilen med gubbröra.

Findus tipsar!

Addera färsk dill på toppen.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
556
30
38
31
4