Förberedelser
- Sätt på ugnen och värm till 180 grader.
- Tina och pensla laxfiléerna med lite olja och krydda med salt & peppar. Låt stå.
- Koka upp buljongen vid sidan om så går det lite fortare att göra risotton och det blir ett bättre slutresultat.
- Stek nu löken försiktigt i olivoljan utan att den tar färg.
- Vänd ner riset i löken och tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget.
- När riset börjar kännas mjukt och bra sätter du in laxen i ugnen och stänger av densamma efter en minut, låt stå tills laxen håller ca 48-50 grader i centrum.
- Blanda under tiden ner ärterna och parmesanosten i risotton och avsluta med att smaka av med salt & peppar samt smöret.
Dricks!
Servera direkt och garnera med ärtskott eller någon annan favoritört.
Ingredienser
Ingredienslista
300
g
200
g
Svenska Ärter
1
st
Finhackad lök
3
msk
olivolja
300
g
Risottoris
1
liter
grönsaksbuljongtärning
25
g
riven parmesan
30
g
smör
Salt och peppar