Lax med Ebbaärtsrisotto

Ärtrisotto
10 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Lax med krämig och god risotto på Ebba-ärter

Vem älskar inte risotto? När risotton dessutom innehåller både Ebba-ärter och lax är succén ett faktum. Vi kallar rätten helt enkelt för Lax med Ebba-ärtrisotto!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Sätt på ugnen och värm till 180 grader.
  2. Tina och pensla laxfiléerna med lite olja och krydda med salt & peppar. Låt stå.
  3. Koka upp buljongen vid sidan om så går det lite fortare att göra risotton och det blir ett bättre slutresultat.
  4. Stek nu löken försiktigt i olivoljan utan att den tar färg.
  5. Vänd ner riset i löken och tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget. 
  6. När riset börjar kännas mjukt och bra sätter du in laxen i ugnen och stänger av densamma efter en minut, låt stå tills laxen håller ca 48-50 grader i centrum.
  7. Blanda under tiden ner ärterna och parmesanosten i risotton och avsluta med att smaka av med salt & peppar samt smöret.

Dricks!

  • Servera direkt och garnera med ärtskott eller någon annan favoritört.

Ingredienser

Ingredienslista

300 
g
 
200 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
Finhackad lök
3 
msk
 
olivolja
300 
g
 
Risottoris
1 
liter
 
grönsaksbuljongtärning
25 
g
 
riven parmesan
30 
g
 
smör
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält