Ingredienser
1
st
Finhackad lök
3
msk
olivolja
300
g
Risottoris
1
liter
grönsaksbuljongtärning
25
g
riven parmesan
30
g
smör
Salt och peppar
Förberedelser
- Sätt på ugnen och värm till 180 grader.
- Tina och pensla laxfiléerna med lite olja och krydda med salt & peppar. Låt stå.
- Koka upp buljongen vid sidan om så går det lite fortare att göra risotton och det blir ett bättre slutresultat.
- Stek nu löken försiktigt i olivoljan utan att den tar färg.
- Vänd ner riset i löken och tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget.
- När riset börjar kännas mjukt och bra sätter du in laxen i ugnen och stänger av densamma efter en minut, låt stå tills laxen håller ca 48-50 grader i centrum.
- Blanda under tiden ner ärterna och parmesanosten i risotton och avsluta med att smaka av med salt & peppar samt smöret.
Findus tipsar!
Servera direkt och garnera med ärtskott eller någon annan favoritört.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
635
29
25
66
4