Smörstekt torsk på grön bädd med mixad örtsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Smörstekt torsk på grön bädd med mixad örtsås

Grön torskfilé på en bädd av olika sorters kål

Stekt torskfilé går att variera i oändligheten. Och man tröttnar aldrig. Denna är lika aptitretande för ögat som för gommen med sin aromatiska örtsås och bädd av kål.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskfilé
2 
msk 
smör, till stekning
200 
g 
spetskål
100 
g 
sommarkål
200 
g 
romanescokål
Friskmixad örtsås:
1 
st 
bananscharlottenlök
1 
st 
vitlöksklyfta
1 
dl 
rapsolja
0,5 
dl 
olivolja
1 
dl 
fiskbuljong
100 
g 
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Skär kålen i fina strimlor och romanescokålen till fina buketter.

  2. Stek torsken gyllenbrun på meddelhög värme.

  3. Mixa fisksåsen jämn och fin. Smaksätt med salt och peppar efter egen smak.

  4. Stek upp all kål och lägg upp på tallrikarna med torskfilén över och nappera trevligt såsen.

Findus tipsar!

Servera gärna med vildrisblandning eller en härlig bulgursallad

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
501
40
27
10
4