Torskrygg med Veggie Sides

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Torskrygg med Veggie Sides

Ugnsgrillad torskrygg med bulgur, zucchini och kikärtor

Grillad torskrygg med Findus veganska grönsaksmix, Veggie Sides med bulgur, zucchini, kikärtor, tomat, bladspenat och gul morot. Mums!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

500 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
4 
msk 
olivolja
salt och peppar
Örtolja:
2 
st 
vitlök, klyfta
12 
g 
citronsaft
1 
dl 
olivolja
30 
g 
timjan, färsk
1 
tsk 
chiliflakes

Förberedelser

Timjan och vitlöksolja

  1. Hacka timjan, skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken tillsammans med chiliflakes. Sänk värmen och rör om till vitlöken har fått lite färg, då lägger du även i den hackade timjan. Ta genast av oljan från värmen och häll över i annat kärl. Rör ner citronsaften och låt svalna.

Servering

  1. Servera tillagad Veggie Side på en tallrik tillsammans med torsken och häll försiktigt över örtoljan på fisken.

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Tina och torka av torsken, pensla sedan med olja. Stek fisken i stekpanna till den har fått en fin stekyta.

  2. Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Sätt in fisken i ugnen i ca 10 minuter till att den är klar.

  3. Tillaga Veggie Sides - Bulgur, zucchini & kikärter enligt anvisningar på förpackning.

     

Findus tipsar!

Går lika bra att servera med ASC-certifierad laxfilé.