Fisk i ugn med blomkålsris med paprika och broccolisås

Ugnsbakad fisk med broccolisås, blomkålsris & paprika
5 min
förberedelsetid
45 min
tillagningstid
4
Serveringar

Saftig fisk med broccolisås samt paprika- och blomkålsris

Perfekt rätt till vardags som är enkel att laga. Ugnsbakad fiskfilé med broccolisås som serveras med blomkålsris med paprika. Hackad persilja som pricken över i:et.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Under tiden som ugnen värms upp så kan du skölja av blomkålen och paprikan.

  2. Tillaga fisken i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter, enligt anvisning på förpackningen.

  3. Riv blomkål och vitlök på ett rivjärn. Skär paprika i mindre bitar.

  4. Stek blomkål, vitlök och paprika i olivolja i 3-5 minuter. Pressa över citronsaft och smaka av med salt och peppar.

  5. Strö över hackad persilja vid servering.

Dricks!

  • Det går såklart lika bra att bara steka upp blomkålsbuketter istället för blomkålsris.

Ingredienser

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Ugnsbakad Fisk Broccoli
1 
st
 
blomkålshuvud
3 
st
 
vitlöksklyftor
1 
st
 
citron
1 
st
 
paprika
4 
msk
 
persilja
 
färsk
olivolja 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält