Spenatpinnar med quinoa och basilikacrème

Spenatpinnar med quinoa, rostade tomater och basilikacrème
Green Cuisine
20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Spenatpinnar med rostade tomater och basilika

Härligt frasiga spenatpinnar med qinoa och bulgur. Servera med rostade tomater och basilikacrème som passar perfekt till våra spröda Spenatpinnar. Panerade med pretzelsmulor gör Spenatpinnarna extra krispiga och goda.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på grill.

  2. Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form med olja, vinäger, salt och peppar. Grilla tills de fått en gyllenbrun färg, ca 8-10 minuter.

  3. Ta ut tomaterna och strö över oregano och basilika.

  4. Sänk värmen på ugnen och tillaga Spenatpinnarna enligt anvisning på förpackningen.

  5. Koka quinoan och bulgur enligt anvisning på förpackningarna.

  6. Blanda ihop alla ingredienser till basilikacrèmen och ställ åt sidan för att vila.

  7. Blanda den nu kokta quionan och bulgur och lägg upp på tallrikarna.

  8. Lägg därefter upp Spenatpinnarna och de rostade tomaterna på tallrikarna. 

  9. Klicka ut basilikacrèmen på tallriken eller servera den vid sidan om.

Ingredienser

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Spenatpinnar
3 
dl
 
röd quinoa
3 
dl
 
bulgur
1 
st
 
grönsaksbuljongtärning
250 
g
 
cocktailtomater
1 
msk
 
vinäger
salt och peppar 
1 
msk
 
rapsolja
0,5 
msk
 
torkad oregano
0,5 
msk
 
torkad timjan
0,5 
dl
 
smetana
1 
st
 
citron
 
zest
hackad basilika 
salt och peppar 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält