Grillad kycklingfilé med Veggie Sides

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Grillad kycklingfilé med Veggie Sides

Grillad kycklingfilé med mangoaioli, strimlad chili och färsk koriander

En härlig sommarrätt som passar veckans alla dagar. Veggie Sides gör det enkelt att få en välbalanserad middag utan extra jobb. En klimatsmart middag för sommarens grillkvällar.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
kycklingfiléer
3 
msk 
honung
1 
msk 
färsk riven ingefära
1 
st 
vitlöksklyfta
Salt och peppar
Mangoaioli: 
1 
st 
äggula
1,5 
dl 
matolja
1[Edit text here] 
dl 
fryst mango
1/2 
citron
Salt och peppar
1 
förpackning 
1 
tsk 
strimlad chili
1 
dl 
färsk koriander

Förberedelser

Grillad kycklingfilé:

  1. Blanda honung med riven ingefära och finhackad vitlök.
  2. Grilla den marinerade kycklingen, ca åtta minuter på varje sida.
  3. Ringla den smaksatta honungen över kycklingfiléerna. Salta och peppra efter smak.

Mangoaoili:

  1. Lägg äggulan i en skål och vispa försiktigt ner matolja. Börja med en svag stråle och öka lite efterhand som aiolin tjocknar.
  2. Lägg den tinade mangon i en skål och mixa med hjälp av en handmixer till en slät puré.
  3. Blanda ner mangopurén i aiolin och smaka av med lite citronsaft. Salta och peppra efter smak.

Veggie Sides:

  1. Stek upp Veggie Sides enligt anvisningar på förpackningen. Krydda efter smak.

  2. Servera grillad kycklingfilé med Veggie Sides och mangoaioli. Toppa med strimlad chili och färsk koriander.

    Findus tipsar!

    Toppa middagen med torrostade jordnötter.

    Taggar