Ingredienser
Marinerad kyckling:
550
g
Färsk kycklingfilè
1/2
msk
Korianderfrö
1
tsk
Kumminfrö
4
st
Kardemumma kapslar
1/2
svartpeppar
1/2
tsk
Hel kryddnejlika
1 1/2
st
Lagerblad
20
g
Färsk ingefära
1 1/2
st
vitlöksklyftor
40
g
Färsk hackad koriander
16
g
Färsk mynta
1
msk
hackad chili
1/2
tsk
Kycklingbuljong torr
1/2
gurkmeja
40
ml
olja
Övriga ingredienser:
160
g
basmatiris
1,5
liter
Vatten till blötläggning av riset
1/2
Gul lök, skivad
1
msk
Olja till stuvningen
1
st
Tomat, skalad och tärnad
1
st
Potatis, skalad och tärnad
48
ml
Naturell yoghurt
1/2
msk
Kycklingbuljong, torr
1/2
msk
citronjuice
1
msk
salt
1
st
Lagerblad
2
krm
Hel kummin
1
msk
olja
1
msk
Färsk hackad koriander
1
msk
Färsk hackad mynta
0,2
g
saffran
1 1/2
msk
smör
1/2
dl
Rostad skivad mandel
Förberedelser
- Mal eller mortla kryddorna till marinaden. Mixa med ingefära, chili, vitlök, koriander och mynta. Lägg sedan ner kycklingen i marinaden och låt stå.
- Under tiden blötlägg riset i 1 timme.
- Fräs den skivade löken tills den blir gyllenbrun.
- Ta upp kycklingen ur marinaden. Baka kycklingen i en form eller i ett bläck i ungen enligt anvisning på förpackningen.
- Häll lite olja i en gryta och tillsätt marinaden som är över, fräs i 1 minut.
- Tillsätt tomater och potatis, och fräs lite, tillsätt sedan yoghurt och buljong. Blanda väl. Låt koka tills potatisen är mjuk, tillsätt saffran.
- Koka upp vattnet till riset. Tillsätt lagerblad, kummin, 2 msk olja och 3 msk vatten.
- Låt det blötlagda riset rinna av och tillsätt i det kokande vattnet och låt koka i 6 minuter.
- Strö lite av den stekta löken ovanpå den bakade kycklingen, lägg hälften av riset över kycklingen med en hålslev, täck kycklingen med riset väl.
- Lägg grönsakerna ovanpå riset och strö över mynta, koriander och resten av den stekta löken och täck sedan med det resterande riset.
- Slå ev. över rosvattnet och det brynta smöret. Täck med folie eller ett lock och baka i 200 grader och låt ånga färdigt i ugnen i ca 30 minuter. Se till att det är rejält tätslutet så det får ånga klart.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
529
24
31
46
2