Pizza med ärtcrème

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pizza med ärtcrème

Gå ”all in green” med den här gröna pizzan bottnad med ärtcrème så ljuvlig att du inte kommer att vilja se åt tomatsås igen. Vill du göra den vegetarisk kan du byta ut parmesan mot ost utan löpe.

 

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Färdigköpt pizzadeg
Ärtcrème:
2 
msk 
olivolja
grön tabasco, några droppar
salt
Topping:
100-150 
g 
förpackningsomslag grön sparris
ca 200 
g 
körsbärstomater
100-150 
g 
parmesanost
svartpeppar
färsk basilika

Förberedelser

  1. Mixa tinade ärter och olivolja till en krämig sås. Smaksätt med salt och grön tabasco. Sätt ugnen på 275°C. Fördela ärtcrèmen över pizzabotten.
  2. Tina och dela sparrisen på längden. Dela tomaterna på mitten.
  3. Lägg sparris och tomater på pizzan. Riv hälften av parmesanosten och strö över. Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Hyvla över resten av parmesanosten. 
  4. Låt svalna något och garnera med hyvlad parmesan, ett par basilikablad och några varv med pepparkvarnen. 

Findus tipsar!

Pizzan går bra att toppa med ett par skivor prosciutto om du vill efter att den är färdigbakad.