Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat

Snabbt och enkelt fiskrecept med våra goda filéer av Alaska Pollock. Serveras med färska räkor och citrondoftande spenat.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
msk 
olivolja
2 
dl 
lättcreme fraiche
1 
st 
finhackad schalottenlök
1 1/2 
msk 
finrivet citronskal
1 
tsk 
salt
1 
krm 
peppar
400 
g 
Findus Elegant bladspenat förpackning
2 
dl 
skalade räkor till garnering
färsk dill för dekoration

Förberedelser

  1. Sjud filéerna försiktigt i lätt saltat vatten, ca 4-6 min, använd gärna termometer, vi rekommenderar en temperatur på 54 grader
  2. Hacka schalottenlöken och fräs i 1 msk olivolja
  3. Blanda i tinad bladspenat, lättcreme fraiche och det rivna citronskalet
  4. Smaksätt med salt och peppar och låt spenatcremen bli varm
  5. Lägg den pocherade fisken på en bädd av spenatcreme och dekorera med räkor och färsk dill

Taggar