Dela
Dela detta recept

Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Snabbt och enkelt fiskrecept med våra goda filéer av Alaska Pollock. Serveras med färska räkor och citrondoftande spenat.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 500 gr 10 Alaska Pollock filé
    förpackningsomslag filéer alaska pollock
  • 1 msk olivolja och smör till stekning
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 krm salt och peppar
  • 400 gr Bladspenat
  • 2 dl skalade räkor till garnering
  • färsk dill för dekoration

Förberedelser

  1. Sjud filéerna försiktigt i lätt saltat vatten, ca 4-6 min, använd gärna termometer, vi rekommenderar en temperatur på 54 grader
  2. Hacka schalottenlöken och fräs i 1 msk olivolja
  3. Blanda i tinad bladspenat, lättcreme fraiche och det rivna citronskalet
  4. Smaksätt med salt och peppar och låt spenatcremen bli varm
  5. Lägg den pocherade fisken på en bädd av spenatcreme och dekorera med räkor och färsk dill
Dela
Dela detta recept