Kikärtshummus med aubergine

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Kikärtshummus med aubergine

Kikärtshummus gjord på gröna kikärter och aubergine

Dags att testa en ny variant av hummus gjord på gröna kikärter? En ny favorit till både falafel och tacos. Kikärtshummus har blivit en klassiker hos många på grund av att det är en rätt som passar både vegetarianer och veganer. Kikärtshummus har sitt ursprung från de arabiska köket och har nu äntligen slagit sig in i alla matkulturer.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
aubergine
0,5 
dl 
olivolja
1 
msk 
mynta
1 
st 
vitlöksklyfta
Salt och peppar 

Förberedelser

  1. Koka upp gröna kikärter i en kastrull enligt anvisningar på förpackning. 
  2. Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja.
  3. Grilla aubergine i ugnen tills de mjuknat och fått färg.
  4. Lägg aubergine i en mixer tillsammans med gröna kikärter, vitlök och basilika. Mixa och tillsätt olja.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Findus tipsar!

Gott att servera till falafel eller vegetariska alternativ så som Pulled Pease.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!