Kikärtshummus med aubergine

Grön kikärtshummus
10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Kikärtshummus gjord på gröna kikärter och aubergine

Testa en ny variant på hummus gjord på gröna kikärter! Blandad med aubergine, vitlök och mynta passar denna hummus till många olika rätter. Testa denna nästa gång det är dags för hummus!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja.
  2. Koka upp gröna kikärter i en kastrull enligt anvisningar på förpackning. 
  3. Grilla aubergine i ugnen tills de mjuknat och fått färg.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg aubergine i en mixer tillsammans med gröna kikärter, vitlök och basilika. Mixa och tillsätt olja.

Dricks!

Ingredienser

Ingredienslista

350 
g
 
gröna kikärter
1 
st
 
aubergine
0,5 
dl
 
olivolja
1 
msk
 
mynta
1 
st
 
vitlöksklyfta
Salt och peppar 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält