Lyxig dipp med Löjrom

Dipp med löjrom & dill
20 min
tillagningstid
6
Serveringar

Smakrik dipp med löjrom & dill

En underbart god & somrig dipp. Gjord på bl.a. crème fraîche, gräddfil & löjrom. Servera med dina favoritchips eller som ett tillbehör till sommarmiddagen. Receptet lånat från Elle mat och vin.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Skär bort blasten från löken, ansa och fin-finhacka den.
  2. Blanda samman crème fraiche, gräddfil och blanda i den finhackade löken.
  3. Riv i citronskal från en hel citron och pressa i citronsaften.
  4. Blanda i dillen, smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
  5. Häll upp dippen på ett halvdjupt fat och klicka ut löjrommen. Dekorera med en kvist dill!

Dricks!

  • Passar även som tillbehör till sommarens grillmiddag.

Ingredienser

2 
dl
 
crème fraiche 34 %
1/2 
dl
 
gräddfil
1 
st
 
liten färsk lök, finhackad
1 
st
 
citron, rivet skal från hela + 1 tsk citronsaft
2 
msk
 
dill
salt & svartpeppar efter smak
50 
g
 
löjrom (eller annan rom)
chips till servering

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält