Lyxig dipp med Löjrom

Tillagningstid
'
Antal portioner
6
Lyxig dipp med Löjrom

En underbart god & somrig dipp. Gjord på bland annat crème fraiche, gräddfil & löjrom. Servera med dina favoritchips eller som ett tillbehör till sommarmiddagen.

Receptet lånat från Elle mat och vin

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Tillagningstid
'
Antal portioner
6

Ingredienser

2 
dl 
crème fraiche 34 %
1/2 
dl 
gräddfil
1 
st 
liten färsk lök, finhackad
1 
st 
citron, rivet skal från hela + 1 tsk citronsaft
2 
msk 
Findus våra finste Dill förpackning
salt & svartpeppar efter smak
50 
g 
löjrom (eller annan rom)
chips till servering

Förberedelser

  1. Skär bort blasten från löken, ansa och fin-finhacka den.
  2. Blanda samman crème fraiche, gräddfil och blanda i den finhackade löken.
  3. Riv i citronskal från en hel citron och pressa i citronsaften.
  4. Blanda i dillen, smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
  5. Häll upp dippen på ett halvdjupt fat och klicka ut löjrommen. Dekorera med en kvist dill!

Findus tipsar!

Passar även som tillbehör till sommarens grillmiddag.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!