Rödbetstzatziki

Rödbetstzatsiki
20 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Tzatziki med rödbetor och turkisk yoghurt smaksatt med vitlök

En ny variant av den klassiska tzatzikin med rödbetor. En färgklick på tallriken med härliga smaker från rödbeta och vitlök. Passar perfekt till såväl torsk som kyckling.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Riv rödbetorna grovt, och krama ur lite av vätskan eller låt rinna av.

  2. Pressa ner vitlök.

  3. Rör ner de rivna rödbetorna och vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och svartpeppar.

Dricks!

  • För en krämigare tzatziki häll ner såsen i ett kaffefilter och ställ i kylskåpet under natten och låt vätskan filtreras ut.

Ingredienser

250 
g
 
kokta rödbetor
1,5 
dl
 
turkisk yoghurt
2 
vitlöksklyftor, stora
salt och svartpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält